Într-un interviu acordat PsNews.ro, Ciuvică a declarat că prin această mișcare se demonstrează că așa-numitul „câmp tactic din justiție” există în continuare.

„Este o decizie care arată cam tot ce au putut să facă niște judecători care nu sunt în câmpul tactic într-un complet de cinci de la Înalta Curte – pe de o parte. Pe de altă parte, arată – pentru cine nu știa sau pentru cine mai avea dubii – că nu a dispărut câmpul tactic al SRI-ului din justiție. Există în continuare, chiar dacă probabil că s-a mai restrâns un pic. Și anume: ați văzut că, până la urmă, 3 judecători dintre cei 5 au sancționat-o pe Camelia Bogdan pentru incompatibilitate, însă au ales o sancțiune ceva mai blândă: aceea cu detașarea obligatorie timp de 6 luni la o altă curt

e de apel. Ceilalți doi – care erau din câmpul tactic (unul dintre ei, Cristian Daniel Oana) – a fost chiar introdus special în completul ăsta, cu cinci minute înainte să înceapă procesul. Cei doi și-au bifat cumva apartenența la câmpul tactic și probabil că așteaptă să fie apreciați sau susținuți în continuare de domnul general Dumitru Dumbravă, de la SRI. Cei doi și-ar fi dorit să o exonereze pe Camelia Bogdan de orice vină legată de faptul că a luat bani de la o parte în proces, în timpul procesului. Această decizie și faptul că pronunțarea s-a amânat de două ori îmi arată mie că a fost o luptă importantă – cred – între judecătorii care nu sunt în câmpul tactic și judecătorii care sunt în câmpul tactic și care fac servicii practic pe față”, a precizat Ciuvică.

Întrebat dacă Grupul de Investigații Politice mai are vreo cale de atac în acest sens, Mugur Ciuvică a răspuns ironic: 

„Nu – asta era ultima cale de atac posibilă, pentru că e decizia Inspecției Judiciare, după aceea decizia CSM-ului, iar ultima cale de atac era aceasta, la Înalta Curte. Urmează însă să vedem cum se descurcă justițiabilii din Târgu Mureș cu un judecător cum e Camelia Bogdan. Eu le plâng de milă, dar, dacă așa a hotărât câmpul tactic, așa va fi”, a încheiat Ciuvică.

Reamintim că judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de închisoare în dosarul ICA, se poate întoarce în magistratură în urma deciziei definitive luate de un Complet de 5 judecători al Instanţei Supreme.

Potrivit deciziei, care a fost luată cu majoritate, sancţiunea excluderii Cameliei Bogdan din magistratură a fost înlocuită cu mutarea disciplinară la Curtea de Apel Târgu Mureş pe o perioadă de şase luni, începând cu 15 ianuarie 2018.
ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Într-un interviu acordat PsNews.ro, Ciuvică a declarat că prin această mișcare se demonstrează că așa-numitul „câmp tactic din justiție” există în continuare. „Este o decizie care arată cam tot ce au putut să facă niște judecători care nu sunt în câmpul tactic într-un complet de cinci de la Înalta Curte...

Preluat de la EVZ