Sicriul cu trupul Regelui Mihai, însoțit de Familia Regală, a părăsit, miercuri, la ora 18.00, Castelul Peleș, urmând să fie dus la Palatul Regal din București, unde va fi așezat în Sala Tronului.

Cortegiul funerar a plecat de la Castelul Peleș spre București la ora 18, sicriul fostului suveran fiind însoțit de Familia Regală.

La Castelul Peleș, sute de oameni au venit să depună coroane de flori și să îi aducă un ultim omagiu Regelui Mihai.

Prima mașină din cortegiu duce coroana de oțel făcută din tun, care a fost purtată de Regele Carol I și Regele Ferdinand, la încoronare. Urmează mașina care transportă sicriul Regelui Mihai.

Au venit la Peleș să depună coroane de flori albe, preferatele fostului suveran, președintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul președinte Emil Constantinescu, dar și Victor Ciorbea, Mugur Isărescu, senatori, deputați, șefi ai instituțiilor centrale și locale.

La ceremonie a participat și nepotul regelui, Nicolae de Roumanie Medforth – Mills.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

“Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal: miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 și ora 24.00; joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00; vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00”, potrivit programului.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugați să fie îmbrăcați în ținută corescunzătoare (culori închise), să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel, să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii, să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice, fotografierea și filmarea fiind interzise, să aibă la ei un document de identitate, să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii.

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise, potrivit Casei Regale.

Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

La înmormântare vor participa peste 100 de personalități. Printre acestea se află și Prințul Charles, dar și un reprezentant al Casei Regale din Spania. În ciuda neînțelegerilor din ultimele luni, Casa Regală a acceptat ca fostul principe Nicolae să fie prezent la funeralii, împreună cu logodnica sa.

Guvernul a suplimentat, cu 43.000 de lei, bugetul MAE pentru funeraliile organizate în memoria Regelui Mihai, Banii sunt alocați doar pentru deschiderea salonului oficial de la Aeroportul Otopeni, pentru șefii de stat și de Guvern, precum și reprezentanții unor familii regale, care vor veni la funeralii, potrivit unor surse politice.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sicriul-cu-trupul-regelui-mihai-a-plecat-de-la-castelul-peles-spre-palatul-regal-din-bucuresti-45092.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sicriul-cu-trupul-regelui-mihai-a-plecat-de-la-castelul-peles-spre-palatul-regal-din-bucuresti-45092-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv