Despre ce este vorba: În urma unui control la  Asociația de proprietari nr. 26, Brazda lui Novac s-a constatat că administrator, prin metoda chitanțierului dublu, a sustras din încasările de la proprietari peste 500.000 de lei, notează GdS.


Primele semne de întrebare

Proprietarii s-au trezit din senin fără apă caldă şi cu mari datorii la furnizorul de căldură. Dar ce i-a enervat şi mai atare, erau încărcați pe listele de întreținere cu sume imense.
Alţi proprietari au descoperit că pe chitanțele eliberate de la asociație figurau cu o anumită sumă plătită la întreținere, dar în registre cu o alta, mult mai mică. În plus, alți locatari s-au trezit cu restanțe de aproximativ 100.000 de lei, în condițiile în care oamenii au chitanțe cu sumele plătite la întreținere.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Metoda de înşelăciune

Potrivit jurnaliştilor de la GdS, fostul administrator, Poliana Ghiță, folosea chitanțier dublu și în acest fel a putut sustrage sumele de bani. Își făcea comandă de chitanțiere, pe care nu le mai înregistra în documentele asociației. Când cenzorul îi cerea documentele la verificat, respectiv dosarele-financiar contabile, i le înainta, după care revenea și anula diferite sume. În același mod opera și cu fișele proprietarilor în care făcea modificări.

Ancheta

Dosarul se află acum în lucru la Secția de Poliție 4 Craiova, care urmează să efectueze cercetările. Administratorului i-a fost retras atestatul și a fost amendat cu 3.000 de lei.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Despre ce este vorba: În urma unui control la  Asociația de proprietari nr. 26, Brazda lui Novac s-a constatat că administrator, prin metoda chitanțierului dublu, a sustras din încasările de la proprietari peste 500.000 de lei, notează GdS. Primele semne de întrebareProprietarii s-au trezit din senin fără apă caldă şi...

Preluat de la EVZ