”Există impresia că noi exagerăm cu susţinerea financiară a SRI ca să obţinem o anumită bunăvoinţă. (…) Că am vrea să ne negociem liniştea politică finanţând excesiv SRI. (…) Aş vrea să demontăm această zvonistică legată de excesiva finanţare a SRI”, a declarat Vosganian, în cadrul ședinței Comisiilor reunite de specialitate, citat de News.ro.


Comisiile au aprobat joi, fără niciun vot împotrivă, un buget de 2,3 miliarde lei pentru SRI în 2018, o majorare de 13,2% comparativ cu bugetul de anul acesta.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Reprezentanții SRI au prezentat la dezbaterile de joi din Parlament informații conform cărora în jur de 75% din bugetul instituţiei de acum este cheltuit pe plata drepturilor salariale şi a pensiilor cadrelor militare trecute în rezervă, iar trendul este de creştere a acestui buget, cu impact semnificativ asupra bugetului instituţiei.

Pentru anul viitor, Comisiile au aprobat și bugetele Serviciului de Informaţii Externe (SIE – 290,1 milioane lei, majorare – 15,9%), Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP – 195,1 milioane lei, majorare – 19,35%) şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS – 332,6 milioane lei, majorare – 21,9%).


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
”Există impresia că noi exagerăm cu susţinerea financiară a SRI ca să obţinem o anumită bunăvoinţă. (...) Că am vrea să ne negociem liniştea politică finanţând excesiv SRI. (...) Aş vrea să demontăm această zvonistică legată de excesiva finanţare a SRI”, a declarat Vosganian, în cadrul ședinței Comisiilor reunite...

Preluat de la EVZ