Pe de o parte, oficialii Poliției Capitalei au explicat că nu pot urmări, în timp real, toate camerele din subteran, însă procedura este ca, după un eveniment care periclitează viața sau integritatea unor persoane, să valorifice filmările pentru a descoperi eventualii vinovați. Reprezentanții Metrorex, de asemenea, susțin că ei doar monitorizează activitatea care ține de siguranța circulației și eventualelele probleme care apar în timpul circulației. În condițiile date, un eventual atentat terorist poate fi cu greu evitat, dacă nu este avertizat în timp real, deoarece chiar și Brigada Antitero a SRI folosește aceeași procedură, uzând de imaginile Metrorex, ne-a mărturisit un oficial din Poliția Capitalei.


FOTO: În stația Costin Georgian a vrut să mai ucidă o tânără


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Angajata STS nu a anunțat poliția

În context, trebuie subliniat că cele mai multe țări precum SUA, Franța sau Spania, de exemplu, procedura este aceeași, cu toate că în acele țări au avut loc atentate soldate cu multe victime la metrou. Șeful Poliției Capitalei, chestorul Dragoș Nicu, susține că poliția nu a primit nicio sesizare prin 112, atunci când femeia ucigașă a încercat să o împingă în fața garniturii de metrou pe o tânără, Alexandra, în stația Costin Georgian. Socrul tinerei agresate de Magdalena Șerban a sunat la 112 abia la ora 16.31. Operatoarea de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) l-a direcționat, însă, spre sediul Secției de Poliție Metrou, de la Piața Unirii. Oficiali din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei” că operatoarea a urmat un protocol, dispus și aprobat de conducerea STS, în care se precizează că, dacă evenimentul semnalat nu este în desfășurare, cel care sună este redirecționat către cea mai apropiată secție de poliție. STS a anunțat că, în acest caz, a sesizat Parchetul Militar.

Singurul polițist de serviciu – și, aici, oficialii Poliției Capitalei au invocate lipsa de personal – audia o femeie cărei i se furase o poșetă. Tânăra agresată la Costin Georgian nu a spus că Magdalena Șerban a vrut să o împingă pe șinele de metrou, ci că a îmbrâncit-o și era să cadă în calea trenului. Apoi, au fost vizionate imaginile de pe camerele de luat vederi. „Numai la Costin Georgian sunt 22 de camere”, a explicat șeful Poliției Capitalei. Pe una dintre acestea a fost surprins momentul în care Magdalena Șerban a împins- o pe tânără. Șeful Poliției Capitalei a spus că s-a încercat identificarea unor cadre cu fizionomia agresoarei și a întrebat- o pe Alexandra detalii despre ce s-a întâmplat. În timp ce o audia pe tânără, prin 112 a fost anunțată poliția despre incidentul de la Dristor 1. „Ni s-a comunicat că un copil a căzut pe șine”, susține Nicu Dragoș. După ce criminaliștii au vizionat imaginile au înțeles că există o legătură cu fapta care a avut loc la Costin Georgian. S-a dat alarma și fiecare stație a fost împânzită cu polițiști și jandarmi. Magdalena Șerban a fost prinsă, arestată și apoi internată la Spitalul Penitenciar Jilava.

Filmul tragediei

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/imagini-criminala-metrou.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/imagini-criminala-metrou-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Pe de o parte, oficialii Poliției Capitalei au explicat că nu pot urmări, în timp real, toate camerele din subteran, însă procedura este ca, după un eveniment care periclitează viața sau integritatea unor persoane, să valorifice filmările pentru a descoperi eventualii vinovați. Reprezentanții Metrorex, de asemenea, susțin că ei...

Preluat de la EVZ