Programul evenimentelor dedicate Revoluţiei Române de la Timişoara începe sâmbătă, de la ora 11.00, când la Primăria Timişoara are lor şedinţa festivă de comemorare a eroilor, informează News.ro.


La Opera Română din Timişoara se va deschide, de la ora 13.00, expoziţia de artă plastică cu tema „Revoluţie- Libertate”, cât şi premierea participanţilor la concursul de istorie „Revoluţia Română din decembrie 1989 în viziunea elevilor timişoreni”.

De la ora 20.00, în Piaţa Victoriei este programat Marşul Libertăţii, un omagiu adus celor căzuţi, pe traseul Operă-Catedrală-Operă. În aceeaşi seară are loc  aprinderea candelelor în memoria victimelor Revoluţiei Române din decembrie 1989 pe platoul din faţa Operei. Candelele vor fi aşezate în formă de cruce şi va fi aprinsă câte o candelă pentru fiecare erou căzut în timpul evenimentelor din decembrie 1989.

La ora 23.45, la Biserica Martirilor are loc o Liturghie  în memoria eroilor martiri.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Evenimentele de duminică, dedicate Revoluţiei, vor începe la 10.00, când la Catedrala Mitropolitană se va ține o slujbă de pomenire a eroilor martiri şi vor fi depuse coroane de flori. La ora 12.00, la Biserica Martirilor vor fi pomeniţi eroii martiri şi de asemenea vor fi depuse coroane de flori.

La Cimitirul Eroilor este programat, de la ora 13.00, parastasul eroilor martiri şi se vor depune coroane de flori la Monumentul Revoluţiei aflat în cimitir.

Începând cu ora 19.00 la Catedrala Mitropolitană va avea loc un moment de reculegere. În cadrul acestuia, lumânări cu chipul eroilor martir vor fi aprinse şi aşezate pe treptele Catedralei.

Seara, de la ora 19.00 mai multi membri ai Memorialului Revolutiei vor pleca spre Popeşti- Leordeni unde a fost aruncată cenuşa unor eroi ai Timişoarei căzuţi în evenimentele din Decembrie 1989, pentru a depune coroane de flori. Ei vor depune coroane de flori şi la Bucureşti, la monumentele dedicate Revoluţiei din 1989.

Pe 20 decembrie, la ora 12.00, sirenele antiaeriene vor răsuna timp de trei minute, aşa cum se întâmplă an de an de la Revoluţie, pentru a marca momentul când în 20 decembrie 1989 Timişoara devenea primul oraş liber de comunism din România.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Programul evenimentelor dedicate Revoluţiei Române de la Timişoara începe sâmbătă, de la ora 11.00, când la Primăria Timişoara are lor şedinţa festivă de comemorare a eroilor, informează News.ro. La Opera Română din Timişoara se va deschide, de la ora 13.00, expoziţia de artă plastică cu tema „Revoluţie- Libertate”, cât şi premierea...

Preluat de la EVZ