,,The No. 5 War”, noul film al regizorului francez Stephane Benhamou, arată o față neştiută a creatoarei de modă. Filmul arată modul în care Coco Chanel ar fi colaborat cu naziștii pentru a-i înlătura pe cei doi parteneri de afaceri evrei. Creatoarea ar fi colaborat cu un cunoscut spion nazist, într-o încercare de a obține controlul total asupra profiturilor rezultate din vânzarea parfumului revoluționar ,,No.5”.


După ce au fost de acord să finanțeze proiectul parfumului, frații Pierre și Paul Wertheimer au devent partenerii lui Chanel în 1924. Cei doi frați primeau 70% din profituri, iar Coco 10%, restul fiind transferați către renumitul magazin de lux parizian, Galeriile Lafayette, notează Daily Mail.

Pentru a rămâne singura deținătoare a companiei, aceasta a legat o relaţie blamată cu Hans Günther von Dinklage, un spion influent al serivciului nazist de informații, Abwehr.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Faimoasa creatoare de modă a fost de acord să ajute serviciul de spionaj nazist cu informații în schimbul unei promisiuni a lui von Dincklage de a folosii legile ariene de proprietate împotriva fraților Wertheimer. 

Filmul continuă cu transferul drepturilor asupra mărcii unui om de afaceri influent, Felix Amiot, care ar fi plecat în Statele Unite pentru a recrea produsul ,,No. 5”.

Deși Coco Chanel a insistat mereu ca naziștii să o ajute să obțină marca de la Amiot, germanii au refuzat-o pentru a nu strica relațiile profitabile cu omul de afaceri.

După eliberarea Parisului în 1944, creatoarea de modă a fost dată în judecată pentru colaborare cu inamicul, dar nu au putut fi aduse dovezi cu privire la vinovăția ei. Unele zvonuri îl indică pe Winston Churchill, prim-ministrul Marii Britanii de la acea vreme, ca fiind cel care ar fi salvat-o pe Chanel.

Premiera filmului este programată la Festivalul de Film Evereiesc de la Ierusalim, la începutul săptămânii viitoare. 

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
,,The No. 5 War”, noul film al regizorului francez Stephane Benhamou, arată o față neştiută a creatoarei de modă. Filmul arată modul în care Coco Chanel ar fi colaborat cu naziștii pentru a-i înlătura pe cei doi parteneri de afaceri evrei. Creatoarea ar fi colaborat cu un cunoscut spion nazist, într-o încercare de a...

Preluat de la EVZ