Cavoul reperat în iulie 2017 de faimosul arheolog Zahi Hawass ar putea ascunde rămășițele soției lui Tutankhamon, Ankhesenamun. Soarta tinerei mirese este un mister complet, pare că aceasta ar fi dispărut subit din izvoarele istorice după cea de-a doua căsătorie a ei.

Despre Ankhesenamun se crede că a dus o viață tragică, fiind nevoită să se căsătorească și cu bunicul ei și cu tatăl ei, dar și cu fratele ei vitreg, Tutankhamon.

Arheologii au demarat săpăturile într-o zonă apropiată unui mormânt unde experții cred că s-ar afla trupul neînsuflețit al partenerei de viață a faraonului.

Anunțul cu privire la începutul excavărilor a fost făcut de arheologul și fostul ministru pentru antichități al Egiptului, Zahi Hawass, pe site-ul său.. Egiptologul este cel care a descoperit presupusul loc de veci, lângă mormântul faraonului Ay, în iulie 2017.

„În ianuarie 2017, Zahi Hawass a început propriile săpături în Valea Maimuțelor, o vale laterală din zona Văii Regilor. Punctul central excavărilor îl reprezintă zona din apropierea mormântului succesorului lui Tutankhamon, Ay. Scanările radar din zona respectivă au detectat prezența unei posibile căi de acces către un mormânt aflat la adâncimea de cinci metri. Se crede că locația mormântului lui Ankhesenamun, soția lui Tutankhamon, care s-a căsătorit cu Ay după moartea lui Tutankhamon, este încă ascuns în Valea maimuțelor”, se arată într-un comunicat scris emis de un reprezentant al echipei lui Hawass, citat de Daily Mail.  

Tag-uri:
Tutankhamon, Egipt, mister tutankhamon, mormant faraon, valea regilor, mister faraon, faraon

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-737.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-737-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Cavoul reperat în iulie 2017 de faimosul arheolog Zahi Hawass ar putea ascunde rămășițele soției lui Tutankhamon, Ankhesenamun. Soarta tinerei mirese este un mister complet, pare că aceasta ar fi dispărut subit din izvoarele istorice după cea de-a doua căsătorie a ei.Despre Ankhesenamun se crede că a dus o...

Preluat de la EVZ