Peste 4.500 de polițiști sunt pregătiți să intervină miercuri în zonele afectate de vremea rea. Pe mai multe drumuri din județele Harghita, Covasna, Argeș, Gorj, Mehedinți, Hunedoara și altele s-a depus zăpadă, iar pe autostrăzile A1, A2, A3 și A4 carosabilul este umed. 

Potrivit IGPR, peste 4.500 de polițisti vor acționa miercuri pentru limitarea efectelor meteo astfel încât cetățenii sa fie in siguranță.

De marți seara până miercuri dimineață nu au fost înregistrate urmări ale efectelor meteorologice, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru lipsa anvelopelor de iarnă și alte 303 pentru alte abateri comise de șoferi.

Totodată, pe mai multe drumuri naționale din județele Harghita, Covasna, Argeș, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Bacău, Neamț, Caraș-Severin, Bistrița Năsăud, Alba, Bihor și Suceava este zăpadă.

”Pe restul drumurilor naționale carosabilul este umed, deși a nins, zăpada nu s-a depus, iar în zonele cu probleme s-a acționat cu material antiderapant. Pe Autostrăzile A1, A2, A3 și A4, cât și în stațiunile montane de pe Valea Prahovei și Valea Oltului, de pe DN1 și DN7, carosabilul este umed, curat și nu sunt probleme de circulație. Nu sunt înregistrate drumuri naționale cu polei”, arată sursa citată.

Porturile maritime sunt deschise.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o atenționare meteorologică cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol pentru aproape jumătate de țară, valabilă de marți, ora 17.00, și până miercuri, la ora 20.00.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți și în noaptea de marți spre miercuri în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70- 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/m-1-46089.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/m-1-46089-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv