Autoritățile din Myanmar au împușcat șapte manifestanți din regiune Rakhin, iar alți 12 au fost răniți, în urma unei altercații între poliție și oamenii adunăți pentru a sărbători o veche regiune budistă, Arakan, care au devenit violenți, informează site-ul agenției Reuters.

Manifestanții s-au adunat marți noaptea în orașul Mrauk U, în nordul statului Rakhine, pentru a marca sfârșitul regatului Arakan, a declarat secretarul Guvernului regional din Rakhine, Tin Maung Swe.

Aproximativ 4.000 de persoane au înconjurat clădirea Guvernului, în urma unei ceremonii anuale care marchează dispariția de 200 de ani a regatului Arkan.

Poliția a intervenit din cauza faptului că manifestanții nu au cerut aprobarea autorităților locale pentru un astfel de eveniment.

“Poliția a folosit inițial gloanțe de cauciuc, dar mulțimea nu a plecat. În cele din urmă, membrii de securitate au fost nevoiți să tragă. Conflictul s-a întâmplat în timp ce unii oameni au încercat să ia armele de la autorități”, a declarat Tin Maung Swe.

Un oficial local a declarat că unii dintre protestari au răni grave și au fost transportați la spita.

Rakhine, cunoscut și ca Arakanese, reprezintă una dintre cele 135 de regiuni cu grupuri etnice oficiale din Myanma.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/kmk-46090.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/kmk-46090-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv