Rusia oferă resurse regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, încălcând astfel regimul internațional de sancțiuni, afirmă președintele SUA, Donald Trump, avertizând că există riscul unui conflict militar cu Phenianul.

“Rusia nu ne ajută deloc în criza cu regimul din Coreea de Nord”, a declarat Donald Trump într-un interviu acordat agenției de presă Reuters.

“Cu ceea ce ne ajută China, Rusia ne refuză ajutorul. Cu alte cuvinte, Rusia compensează pentru reducerea ajutorului acordat de China”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a lăudat eforturile Chinei de restricționare a activităților de aprovizionare cu petrol și cărbuni a Coreei de Nord, însă a apreciat că Beijingul ar putea exercita presiuni suplimentare asupra Phenianului.

În decembrie 2017, surse din cadrul serviciilor de informații europene au afirmat că nave ruse au furnizat petrol Coreei de Nord. Rusia a respins acuzațiile.

Donald Trump a exprimat speranța cu tensiunile cu regimul Kim Jong-Un vor putea fi depășite “pe cale pașnică”, “deși este foarte posibil să nu se poată acest lucru”.

Întrebat dacă Statele Unite analizează posibilitatea unui atac preventiv împotriva Coreei de Nord, din cauza programelor de înarmare balistic și nuclear, Donald Trump a răspuns: “Jucăm o partidă de pocher foarte, foarte dură și nu aș vrea să arăt ce cărți am”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/rusia-ofera-asistenta-coreei-de-nord-acuza-donald-trump-amenintand-ca-exista-riscul-unui-conflict-militar-46120.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/rusia-ofera-asistenta-coreei-de-nord-acuza-donald-trump-amenintand-ca-exista-riscul-unui-conflict-militar-46120-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv