Drumul Național 7, Valea Oltului, este blocat în județul Vâlcea, în zona localității Cornet, la urcare, pe sensul Râmnicu Vâlcea – Sibiu, șapte TIR-uri fiind blocate din cauza zăpezii. Și pe Defileul Jiului situația este asemănătoare, iar la Sibiu, drumul spre stațiunea Păltiniș ar putea fi închis.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat corespondentului MEDIAFAX că angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) acționează în zona Cornet, miercuri seara, cu utilaje și materiale antiderapante. Stratul de zăpadă atinge 5 centimetri.

„Pe DN 7, la kilometru 218, în localitatea Cornet, este zăpadă de circa 5 centimetri pe partea carosabila, iar sub zăpadă este polei. Este blocat sensul de mers Râmnicu Vâlcea-Sibiu. Șapte autocamioane sunt în coloană, în așteptare. Se acționează în zona cu SDN”, a declarat reprezentantul IPJ.

Circulația rutieră este îngreunată din cauza zăpezii, pe pe DN66 – Defileul Jiului, în județul Gorj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, la kilometrul 118, trei tiruri nu pot să înainteze din cauza ninsorilor abundente.

“Un echipaj de rutieră este la fața locului, dirijează traficul, permițând momentan accesul auto cu tonaj mic. Utilajele de deszăpezire acționează în zonă”, spune Andrei Lazăr.

Și în județul Sibiu, reprezentanții Poliției iau în calcul să închidă circulația spre stațiunea Păltiniș, din cauza ninsorii abundente.

„S-a luat decizia de a se avea în vedere închiderea totală a circulației rutiere sau organizarea circulației rutiere în regim de convoi pe tronsonul de drum DJ 106 A Rășinari (Curmătură) – Păltiniș (stațiune) începând de miercuri, de la ora 21.00 până la o oră ce va fi comunicată ulterior, în funcție de condițiile meteo – rutiere constatate în zonă de către polițiștii rutieri și administratorul drumului”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Județele Vâlcea, Gorj și Sibiu sunt sub atenționare meteorologică de ninsori și viscol.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/tir-uri-blocate-pe-valea-oltului-si-defileul-jiului-din-cauza-ninsorii-abundente-46118.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/tir-uri-blocate-pe-valea-oltului-si-defileul-jiului-din-cauza-ninsorii-abundente-46118-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv