Pentru declarațiile făcute în momentul desemnării noului premier, Cristian Tudor Popescu a fost citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Jurnalistul a comparat coafura premierului desemnat, Viorica Dăncilă, cu cea a unei maimuțe. Alături de jurnalist, a fost citat și postul Digi 24, acolo unde au fost făcute afirmațiile considerate jignitoare și discriminatorii de către membrii CNCD.

Numai că replica reputatului jurnalist nu a fost una care să liniștească apele. CTP spune că nu a jignit-o pe Dăncilă ci, cel mult, pe maimuță.

”Putem fi acuzați de o asociație pentru că m-am legat de aspectul fizic al maimuței, că ea nu și-a ondulat părul. Am menționat un aspect fizic al maimuței, la doamna Dăncilă nu am menționat nimic despre aspectul fizic. De aici și până la sesizarea CNCD e o cale pe care a parcurs-o în timp record. Nu am voie să mă ducă gândul, văzând părul cuiva? Mă gândesc la o altă formă din natură.”, a fost reacția lui Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

„Încep să mă gândesc că Susănica Gâdea (n.r. sau Suzana Gâdea, membră marcantă a regimului ceaușist) sau Maria Bobu (n.r. fosta soție a lui Emil Bobu) erau niște lumini în guvernul lui Ceaușescu din anii 80. Cum a ajuns această doamnă? Nu pot să mă abțin, e incorect ce fac. Coafura aceasta îmi amintește de pavianul cu mantie (n.r. babuin, numit și cap de câine), e o specie pe cale de dispariție. Nu pot să nu mă gândesc, este exact modul cum e așezată podoaba capilară a pavianului cu mantie.”, au fost frazele care îl vor aduce pe CTP în fața CNCD. 

Tag-uri:
popescu, cristian, tudor, ctp, CNCD

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-836.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-836-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Pentru declarațiile făcute în momentul desemnării noului premier, Cristian Tudor Popescu a fost citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).Jurnalistul a comparat coafura premierului desemnat, Viorica Dăncilă, cu cea a unei maimuțe. Alături de jurnalist, a fost citat și postul Digi 24, acolo unde au fost făcute afirmațiile considerate jignitoare...

Preluat de la EVZ