Peste 100 de localități din județele Constanța și Tulcea sunt afectate, la această oră, de lipsa curentului electric, din cauza viscolului. E-Distribuție Dobrogea anunță că a suplimentat numărul echipelor care intervin cu 30.

Potrivit societății E-Distribuție Dobrogea, în județul Constanța erau nealimentate 28 de linii electrice aeriene de medie tensiune total, trei linii de medie tensiune parțial, fiind afectate total sau parțial 61 de localități.

Situația este similară și în județul Tulcea, unde la orele prânzului erau nealimentate 31 de linii electrice aeriene de medie tensiune total și opt parțial, fiind afectate total sau parțial 62 de localități.

De asemenea, reprezentanții E-Distribuție Dobrogea au anunțat că în județul Călărași a rămas nealimentată total o linie electrică aerienă de medie tensiune și o linie parțial, fiind fără tensiune localitatea Perișoru, în timp ce în județul Ialomița nu se înregistrează localități nealimentate.

La nivelul societății a fost declarată starea de urgență de nivel 1 pentru județele Constanța și Tulcea, iar numărul de echipe de intervenție a fost suplimentat la 30.

”Echipele de intervenție ale E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor sunt în stare de alertă încă din seara zilei de miercuri, 17 ianuarie, și lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor”, arată reprezentanții societății într-un comunicat de presă.

Intervențiile continuă, întrucât vântul puternic continuă și produce fenomenul de galopaj al conductoarelor electrice, ceea ce generează întreruperi temporare ale alimentării. Acestea sunt îngreunate însă de condițiile meteo severe și de circulația rutieră dificilă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/echipele-care-intervin-in-constanta-si-tulcea-pentru-alimentarea-cu-energie-electrica-suplimentate-46136.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/echipele-care-intervin-in-constanta-si-tulcea-pentru-alimentarea-cu-energie-electrica-suplimentate-46136-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv