În 2014, Dan Radu Ruşanu a stat în arest preventiv timp de patru luni, iar în arest la domiciliu alte trei luni, în dosarul ASF-Carpatica, fiind acuzat de procurorii DNA de folosirea influenţei unei persoane care îndeplineşte o funcţie publică, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat. În primă instanţă, fostul şef al ASF a fost achitat, decizia fiind menţinută şi de Înalta Curte de Casație și Justiție.

În același dosar a fost achitată și Laurei Chiţoiu, fost angajat al ASF şi soţia fostului ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, precum şi alţi inculpaţi: Elena Rusu, Călin Georgel şi Ioan Opriş.

Pe de altă parte, în cazul omului de afaceri Ilie Carabulea s-a dispus pedepasă de 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Marian Mârzac şi Radu Mustăţea fiind condamnaţi la închisoare cu executare la 3 ani şi 6 luni, respectiv 2 ani şi 6 luni. Ana Crudu a fost condamnată la doi ani cu suspendare iar Dacian Vinereanu la zece luni cu suspendare.

Tag-uri:
rusanu, dan radu rusanu, despagubiri, asfa carpatica

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-914.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-914-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În 2014, Dan Radu Ruşanu a stat în arest preventiv timp de patru luni, iar în arest la domiciliu alte trei luni, în dosarul ASF-Carpatica, fiind acuzat de procurorii DNA de folosirea influenţei unei persoane care îndeplineşte o funcţie publică, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat. În...

Preluat de la EVZ