Provincia Aceh este singura din Indonezia care aplică legea islamică, într-un stat care găzduiește cea mai mare populație musulmană din lume.

Creștinul Jono Simbolon este a treia persoană care nu este de religie musulmană căreia i se aplică lovituri de baston de când legea Sharia a intrat în vigoare în anul 2001, potrivit AFP

Bărbatul se afla pe o platformă, în văzul publicului în care se aflau și copii și care aplauda nestingherit, pentru a primi loviturile de baston. Scena a fost întreruptă după primele 10 lovituri care l-au făcut pe creștin să se schimonosească de durere pentru ca bărbatul să poată fi examinat de un medic. În urma consultărilor, doctorul a decis că Simbolon este apt să primească și restul de lovituri.

Bărbatul fusese arestat în octombrie 2017 pentru vânzarea ilegală de alcool, faptă pentru care trebuia să primească 38 de lovituri de ciomag.

Simbolon este doar unul dintre condamnații care au primit vineri lovituri de baston. Cei opt bărbați și cele două femei sunt vinovați de diferite  infracțiuni care încalcă legea islamică, precum prostituția, proxenetismul sau practicarea jocurilor de noroc.

Un cuplu aflat printre cei pedepsiți a primit 20 de lovituri pentru că stătuseră „prea aproape” înainte de căsătorie, constatându-se o încălcare a prevederilor cu privire la comportamentul înainte de mariaj.

Anul trecut, doi tineri în vârstă de 20 de ani au fost bătuți cu bastoane pentru că întreținuseră relații homosexuale.

Aceh, situată în partea nordică extremă a statului, este o regiune autonomă, în urma deciziei luate de guvernului de la Jakarta pentru a calma spiritele separatiste și a pune capăt rebeliunilor separatiste începute cu decenii în urmă. Are o populație de aproximativ 5 milioane de locuitori, dintre care 98% sunt musulmani.

Ne-musulmanii care încalcă legea Sharia pot alege între urmărirea penală și lovituri de baston.

Sursa: AGERPRES

Tag-uri:
indonezia, musulmani, pedeapsa indonezia, pedeapsa islam, sharia, legea islamica

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-919.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-919-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Provincia Aceh este singura din Indonezia care aplică legea islamică, într-un stat care găzduiește cea mai mare populație musulmană din lume.Creștinul Jono Simbolon este a treia persoană care nu este de religie musulmană căreia i se aplică lovituri de baston de când legea Sharia a intrat în vigoare în...

Preluat de la EVZ