Avocatul lui Horia Uioreanu a declarat, pentru Evenimentul zilei, că expertiza dispusă de judecători în cazul registrului cu șpăgile primite de Uioreanu, ținut chiar de finul acestuia, Răzvan Pop, a demonstrat că documentul este unul falsificat.

„Cu alte cuvinte, expertiza a demonstrat că documentul a fost scris într-o singură zi, 8 iulie 2013. Atunci cum se explică faptul că înainte de această dată au fost trecute sume de bani în registru sau chiar după ultima dată când expertul spune că s-a modificat acest registru, și anume 12 decembrie 2013”, spune avocatul.

Procurorii DNA Cluj susțin că Uioreanu încasa șpăgi de la diverși oameni de afaceri, iar banii ajungeau la Răzvan Pop care îi „gospodărea” ca o „nevastă atentă”. Acesta a completat pe laptopul personal un registru.

Registrul cu șpăgi este principala probă a DNA, în dosarul de corupție care se referă la Horea Uioreanu. Judecătorii au dispus efectuarea unei expertize judiciare ale cărei concluzii reprezintă probă în proces, și au solicitat ca expertul să precizeze data la care sa creat acest folder, „evb – evidență bani”.

Concluziile expertului Eduard Stoica, scrise negru pe alb, sunt următoarele: „Data creării fișierului este 8 iulie 2013, ora 13.36. Data ultimei accesări este 12 decembrie 2013, ora 10.24”.

EVZ deține și registrul prezentat de DNA, ca probă în dosar. Astfel, interesant este faptul că în acest registru apar plăți făcute în numele lui Uioreanu în data de 7 martie 2013, cum ar fi plata către un anume „Mugurel” a sumei de 5.000 de lei. Multe astfel de plăți pentru diverse datorii ale lui Uioreanu figurau în registrul datat 8 iulie 2013, ca fiind făcute cu câteva luni înainte de această dată.

Și mai ciudat este faptul că în același registru apar trecute sume datate și după data de 12 decembrie 2013, ultima dată de modificare a fișierului. Astfel, în data de 17 decembrie 2013, Răzvan Pop i-ar fi plătit constructorului cabanei lui Uioreanu suma de 3.000 de lei. Mai mult, mai este o plată făcută pentru același constructor în data de 16 ianuarie 2014, în valoare de 1.200 de lei. Avocații apărării susțin că acest registru reprezintă o probă falsificată cu bună știință de cineva.

„Fișierele sunt protejate cu parole”

Expertul Eduard Stoica mai susține că asupra fișierului au fost făcute „intervenții”. „Expertul nu poate preciza ce modificări au fost efectuate deoarece fișierele sunt protejate cu parole de acces … Expertul consideră că informațiile cu privire la corectitudinea datei calendaristice și a timpului creării acestor fișiere depind însă de data și timpul sistemului de operare”.

Tag-uri:
registrul, spagile, Uioreanu, modificat, Consiliul Județean Cluj, Curtaea de Apel

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-844.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-844-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Avocatul lui Horia Uioreanu a declarat, pentru Evenimentul zilei, că expertiza dispusă de judecători în cazul registrului cu șpăgile primite de Uioreanu, ținut chiar de finul acestuia, Răzvan Pop, a demonstrat că documentul este unul falsificat.„Cu alte cuvinte, expertiza a demonstrat că documentul a fost scris într-o singură zi,...

Preluat de la EVZ