Vineri în timpul conferinței de presă săptămânale de la sediul PNL, primarul Nicolae Robu a atacat dur activitatea ATCCE. „Tot mai mulți cetățeni vin și spun că nu știu nimic despre ce se întâmplă cu acest proiect de la momentul câștigării competiției. Și atunci mi-am pus și eu puțin întrebarea: dacă mă duc să fac un sondaj și întreb pe stradă oameni ce au aflat ei între timp despre evoluția proiectului chiar îmi închipui că nu prea o să primesc răspunsuri. Oamenii vor da din umeri. Dacă întrebi chiar cercuri implicate în cultură, oameni importanți în cultura timișoreană, ce știu ei despre proiect. Trebuie revizuită conduita și trebuie făcut ceea ce din start am declarat, că acest proiect trebuie să fie al comunității”, a spus edilul.

Robu l-a atacat direct pe directorul artistic al asociației, Chris Torch: „Vreau să-i fie clar că n-o să mai meargă cu conduita pe care o are față de oamenii importanți ai Timișoarei. Este o atitudine arogantă de om venit de undeva de sus la niște amărâți care nu știu ce e aia cultură. Cu o asemenea atitudine, nu avem nevoie de el, îi vom spune să plece, dacă nu își va schimba această atitudine. Noi nu stăm în genunchi în fața nimănui. Vreau să văd și eu și să mă consult cu lumea culturală a Timișoarei și chiar cu simplii cetățeni și în privința agendei de evenimente culturale”.

ChrisTorch a fost directorul programului Rijeka 2020 – Capitală Culturală Europeană în perioada 2015 – 2016. De asemenea, a fost şi consultant artistic în dosarele câștigătoare ale titlului de Capitală Europeană a Culturii în cazul oraşelor Matera 2019 și Timișoara 2021.

Tag-uri:
robu, capitala culturala europeana, timisoara, chris torch, nemultumit, scandal, atac, activitati

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-901.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-901-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Vineri în timpul conferinței de presă săptămânale de la sediul PNL, primarul Nicolae Robu a atacat dur activitatea ATCCE. „Tot mai mulți cetățeni vin și spun că nu știu nimic despre ce se întâmplă cu acest proiect de la momentul câștigării competiției. Și atunci mi-am pus și eu puțin...

Preluat de la EVZ