Bărbatul care a violat, tâlhărit și bătut o femeie de 70 de ani a fost reținut, după mai multe zile, de către polițiștii orădeni. Florian Jiga (46 de ani) a fost arestat pentru 30 de zile.

Bărbatul de 46 de ani, din comuna Girișu de Criș, este bănuit că luni, 15 ianuarie a.c., în intervalul orar 13,00-14,40, ar fi pătruns fără drept și prin escaladare în curtea locuinței unei femei de 70 de ani din Oradea și apoi în locuința acesteia unde, prin amenințări și agresiuni fizice, ar fi constrâns-o la acte sexuale împotriva voinței sale. Apoi ar fi deposedat-o de 450 lei și de un telefon mobil, cauzându-i leziuni corporale și un prejudiciu de aproximativ 850 lei.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea, împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Bihor, au identificat persoana bănuită de comiterea faptei în mai puțin de 24 de ore de la comiterea faptei. Cel în cauză a fost și depistat de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei pe raza municipiului, fiind condus la sediul Poliției pentru cercetări și, ulterior, reținut. Prejudiciul a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni de la cel în cauză.

Bărbatul a fost prezentat de procurori în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, solicitare care a fost admisă de instanță, care a dispus încarcerarea individului pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura poate fi contestată de inculpat în termen de 48 de ore. atacul s-a produs luni după-amiază, în jurul orei 15, pe strada Henrik Ibsen.

Agresorul, care în trecut a lucrat în gospodăria victimei sale, o orădeancă în vârstă de 70 ani, s-a întâlnit cu aceasta pe stradă, în fața casei, și a rugat-o să-i aducă un pahar cu apă. Femeia a intrat să îi aducă, însă a uitat să închidă poarta, iar individul a profitat de neatenția ei și a urmărit-o până în casă, unde a atacat-o, luându-i la plecare mai multe bunuri, dar și bani.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/femeie-violata-batuta-si-talharita-de-catre-un-barbat-care-i-a-cerut-un-pahar-cu-apa-46199.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/femeie-violata-batuta-si-talharita-de-catre-un-barbat-care-i-a-cerut-un-pahar-cu-apa-46199-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv