Un proiect de lege pentru finanțarea guvernului federal până în 16 februarie nu a primit cele 60 de voturi necesare, din cauza unei dispute pe tema imigrației și a securității la graniță. 

Este pentru prima oară în istorie când guvernul este aproape de „închidere” în timp ce același partid, Republican de data aceasta, controlează atât Congresul, cât și Casa Albă. 

Impasul va afecta sute de mii de angajați de la nivel federal și deja se aruncă cu acuzații în stânga și-n dreapta. 

Casa Albă acuză democrații că „pun politica deaupra securității naționale, a familiilor militarilor, a copiilor vulnerabili și a capacității țării de a ajuta toți americanii”. 

Liderul democrat din Senat, Chuck Schumer, a declarat că președintele trump a respins două compromisuri bipartizane și nu a făcut nicio presiune asupra partidului său, în Congres. 

Ultimul blocaj guvernamental a avut loc în 2013 și a durat 16 zile. 

Începând cu ora locală 00.01 a zilei de sâmbătă, mai multe agenții federale nu mai sunt deschise, deși serviciile esențiale vor funcționa în continuare. 

Majoritatea angajaților din Departamentele SUA  – Locuințe, Mediu, Educație și Comerț vor sta acasă. Jumătate dintre angajații de la Trezorerie, Sănătate, Apărare și Transporturi nu vor merge la serviciu, luni dimineața, precizează BBC. 

Parcurile naționale și monumentele ar putea fi închise, ceea ce a provocat furia opinie publice, în timpul precedentului blocaj în 2013, amintește presa internațională. 

Emiterea vizelor și procesarea pașapoartelor ar putea fi întârziate. Dar serviciile esențiale care „protejează viața sau proprietatea umană” vor continua, inclusiv securitatea nțională, serviciile poștale, controlul traficului aerian, serviciile medicale din spitale, medicina de urgență, asistența pentru dezastre, închisori, taxe și furnizarea energiei electrice. 

Tag-uri:
sua, congres, buget, agenții americane, închidere, blocaj, financiar, acuzații, republicani, democrați, donald trump, criză financiară, senatul

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-937.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-937-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un proiect de lege pentru finanțarea guvernului federal până în 16 februarie nu a primit cele 60 de voturi necesare, din cauza unei dispute pe tema imigrației și a securității la graniță.  Este pentru prima oară în istorie când guvernul este aproape de „închidere” în timp ce același partid, Republican...

Preluat de la EVZ