Convenind că cei aflați în capul mesei sunt de înlocuit, gestul reflex este de-a scana alternativele la 360 de grade. Iar soluțiile sunt descurajante chiar și pentru optimiștii nativi și naivi. Iar asta nu este o teorie insidioasă, care pledează pentru stabilitate și continuitate. La noi, mai binele a fost cam tot timpul răul binelui. Iar realitatea socială, politică și fotbalistică cofirmă lipsa alternativelor. Fotbalul aduce a politică din multe perspective, chiar dacă influența directă este mai mult afectivă, nu concretă. În politică, alianța de guvernare își vede de ceea ce pompos se numește „program de guvernare”, iar opoziția agonizează într-o buimăceală înduioșătoare.

Până la alegerile prezidențiale locale și parlamentare, cel mai mare pericol pentru cei aflați la putere, acești meseriași ai autogolurilor, rămâne apetitul pentru automutilare. 2018 este însă an electoral în fotbal. Răzvan Burleanu, trimisul special de la „Casa Fotbalului”, intră în joc pentru un nou mandat. Paradoxul îngrijorător este că șansele de-a rămâne în funcție sunt considerabile. Ca și în politică, realitatea de pe rețelele de socializare este deformată. Nu există canale favorabile lui Burleanu, cu excepția celor controlate de propaganda federală. Ai zice că actualul președinte este învins din start și pierde timpul candidând din nou. Realitatea va fi conturată însă de mașinăria de vot care va fi pusă în mișcare la alegerile din 18 aprilie. Reprezentanții cluburilor mici și foarte mici sunt în afara bulei Facebook și sunt pregătiți să voteze pentru continuitate. Firimiturile financiare aruncate de oficialii FRF vor fi suficiente pentru ca Burleanu să rămână în funcție. Populismul ieftin este la îndemâna celor cu resurse, iar conducătorii unor cluburi care se târâie de pe o zi pe alta vor vota cinic.

E drept, nici alternativele nu există. „Generația de Aur” este divizată în grupuri și grupulețe și nu oferă până la ora asta o soluție clară. Florin Prunea, cel mai vocal dintre opozanții lui Burleanu, nu are susținerea foștilor colegi, Gică Popescu nu intră în calcule, Gică Hagi nu și-a dorit niciodată să candideze, Dan Petrescu antrenează, iar Ilie Dumitrescu analizează la televizor. În aceste condiții, unii se agață de Ionuț Lupescu, fosta mână dreaptă a lui Mircea Sandu.

Tag-uri:
burleanu, frf, program de guvernare, alegeri, facebook

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-921.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-921-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Convenind că cei aflați în capul mesei sunt de înlocuit, gestul reflex este de-a scana alternativele la 360 de grade. Iar soluțiile sunt descurajante chiar și pentru optimiștii nativi și naivi. Iar asta nu este o teorie insidioasă, care pledează pentru stabilitate și continuitate. La noi, mai binele a...

Preluat de la EVZ