Împotriva cui este mitingul de astăzi din București.
Împotriva PSD? 
E de înțeles. Poate așa se explică mobilizarea PNL, USR, PMP pentru a aduce cât mai mulți oameni la vot. Atunci chiar sunt curios să văd câți oameni vor aduce în piață Opoziția.
Dar aici rămân la impresia că mai bine s-ar fi dus la vot…
Împotriva Legilor Justiției?
E dreptul fiecăruia de a protesta, dar tipul ăsta de atitudine macoveistă în care nu acceptăm nici o modificare dacă nu vine de la noi, îmi aduce aminte mai mult de comuniști decât de oameni cu spirite superioare. 
Nu reiau motivele din spatele necesității responsabilizării magistraților sau stopării abuzurile DNA, dar a fi de acord cu OUG Macovei și Prună pentru modificarea legilor penale și a te împotrivi dezbaterilor parlamentare, mi se pare o falsă atitudine civică!
Așa că rămân la impresia că mai bine s-ar fi dus la vot…
Împotriva lui Iohannis?
Cred că ar fi primul miting în care ar fi atacat un președinte pentru că a respectat Constituția și nu a citit-o invers!
Nu credeți că mai bine s-ar fi dus la vot?
Marius Ghilezan spune că va fi primul protest neomarxist, o bifă în raportul de activitate al ONG-urilor unite cu black influenceri, unii încasând bani pe spinarea manifestanților. 
Eu nu sunt atât de radical, deși se vede cu ochiul liber cum unii (își) construiesc cariere, devenind protestatari cu program de lucru normal, dar aș premia prima pancardă pe care să scrie:
JOS SISTEMUL! 
Atunci aș avea senzația că în România se schimbă ceva…

P.S. Această postare de pe FB mi-a fost inspirată de discuția cu doi tineri (deși nu foarte tineri, dar mai tineri decât mine) care se duceau în mod frecvent în Piața Victoriei. Așa cum noi, cei de peste 40 de ani, ne duceam în Piața Universității în 1990. De atunci am învățat că politica nu este în alb și negru, că ÎNTOTDEAUNA cineva este în spatele unor mișcări de protest pentru a obține un avantaj material sau politic, dar mai ales că din 1990 s-a construit, pas cu pas, un SISTEM care nu are legătură cu DEMOCRAȚIA. Și care din când în când, cam o dată la patru ani, vrea să IGNORE votul oamenilor. Am mai învățat că votul, indiferent că ne place sau nu, este singura CERTITUDINE într-o democrație. Cu tot ceea ce are ea bun sau rău.

Tag-uri:
#rezist, iohannis, legile justitiei, dragnea, psd, piata, demonstratie, protest

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-932.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-932-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Împotriva cui este mitingul de astăzi din București. Împotriva PSD?  E de înțeles. Poate așa se explică mobilizarea PNL, USR, PMP pentru a aduce cât mai mulți oameni la vot. Atunci chiar sunt curios să văd câți oameni vor aduce în piață Opoziția. Dar aici rămân la impresia că mai bine s-ar...

Preluat de la EVZ