Ingineri ai unui important centru de cercetări nucleare din Sarov, un oraș din Rusia situat la 370 kilometri est de Moscova, au fost arestați după  „o tentativă de folosire a computerelor profesionale în scopuri personale, inclusiv pentru minare”, după cum a declarat Tatiana Zaleskaia, o purtatoare de cuvânt a laboratorului unde lucrau cei doi, potrivit Cugetliber.ro.

Supranumita minare, crearea de monede virtuale este posibilă prin efectuarea de calcule matematice complexe, realizate doar de calculatoare. Astfel, cu cât este mai puternic computerul, cu atât moneda este creată mai rapid, anunță HotNews.

Centrul Sarov aparține de Rosatom, agenția atomică rusească, și lucrează în special pentru dezvoltarea de arme nucleare. Este situat într-un oraș supus unui strict protocol de securitate, mai scrie Cugetliber.ro.

Tag-uri:
cercetatori, laboratoare, minare bitcoin, bitcoin, rusia, cercetatori arestati, centru nuclear

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-770.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-770-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ingineri ai unui important centru de cercetări nucleare din Sarov, un oraș din Rusia situat la 370 kilometri est de Moscova, au fost arestați după  „o tentativă de folosire a computerelor profesionale în scopuri personale, inclusiv pentru minare”, după cum a declarat Tatiana Zaleskaia, o purtatoare de cuvânt a...

Preluat de la EVZ