Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, în baza datelor obținute de către reprezentanții oficiului consular din Catania că un cetățean român a decedat, iar altul a fost rănit în urma furtunii care a lovit sâmbătă Malta.

“Potrivit datelor obținute de către reprezentanții oficiului consular de la Catania, un cetățean român a decedat și altul a fost rănit. Persoana rănită a fost transportată la o unitate medicală din zonă, starea de sănătate a acesteia fiind stabilă. Reprezentanții oficiului consular au luat legătura, în regim de urgență, cu cetățeanul român spitalizat. Acesta a precizat faptul că starea sa de sănătate este stabilă și că membrii de familie au fost informați cu privire la acest incident”, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.

De asemenea, Consulatul României la Catania monitorizează cu prioritate situația, este în contact atât cu autoritățile locale, cât și cu cetățeanul român și va oferi întreaga asistență consulară necesară, inclusiv pentru îndeplinirea formalităților legate de repatrierea trupului neînsuflețit al persoanei decedate.

Un bărbat a murit și o femeie a fost rănită grav, ambii fiind de naționalitate română, în urma unei furtuni puternice produse sâmbătă în Malta, relatează site-ul agenției Reuters. Cei doi români se aflau într-o autoutilitară pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Malta, în districtul Mriehel, potrivit poliției. Un arbore de mari dimensiuni a fost doborât de rafalele de vânt și a căzut peste autovehicul. Drumul a fost închis. Autoritățile le recomandă cetățenilor să nu folosească drumurile naționale pe durata furtunii.

Potrivit publicației Times of Malta, bărbatul care a murit la locul accidentul avea 38 de ani și era șoferul furgonetei. Femeia, în vârstă de 32 de ani, se află în stare critică la spital. Cei doi români locuiau în orașul Mosta, localizat în nordul țării.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/furtuna-puternica-in-malta-un-roman-a-murit-sotia-acestuia-in-stare-grava-46682.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/furtuna-puternica-in-malta-un-roman-a-murit-sotia-acestuia-in-stare-grava-46682-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv