Armata israeliană a bombardat masiv azi sistemele antiaeriene din Siria după ce un avion militar israelian a fost doborât în timpul unui raid precedent, anunță armata israeliană, precizând că este vorba de “cel mai semnificativ atac” antisirian din ultimele decenii.

Un avion israelian de vânătoare de tip F-16 a fost doborât în cursul nopții de vineri spre sâmbătă de sistemele antiaeriene siriene în timp ce efectua raiduri aeriene în Siria ca reacție la infiltrarea unei drone de fabricație iraniană în partea de nord a Israelului. Cei doi piloți ai avionului israelian s-au catapultat și au reușit să ajungă în nordul Israelului. Armata israeliană susține că avionul de vânătoare israelian a fost doborât de artileria siriană cu rachete de fabricație rusească.

În replică la aceste incidente, Israelul a lansat sâmbătă după-amiază o nouă serie de raiduri aeriene în Siria. Riposta a fost “cel mai mare și cel mai semnificativ atac efectuat împotriva sistemelor antiaeriene siriene de la Operațiunea Pace în Galileea”, efectuată în 1982, în timpul Primului Război din Liban, afirmă generalul de brigadă Tomer Bar, un comandant al Forțelor Aeriene israeliene, citat de cotidianul Times of Israel.

Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, argumentând că vizează transporturi de armament iranian spre mișcarea fundamentalistă șiită Hezbollah, activă în sudul Libanului, dar care oferă susținere militară Administrației Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente și teroriste. La rândul lor, Iranul și Siria sunt principalii susținători politici și militari ai regimului de la Damasc.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/israelul-a-efectuat-bombardamente-masive-in-siria-ca-riposta-la-doborarea-unui-avion-militar-46686.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/israelul-a-efectuat-bombardamente-masive-in-siria-ca-riposta-la-doborarea-unui-avion-militar-46686-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv