Sinislau nu a oferit foarte multe detalii despre personajul pe care Rusia îl trimite înapoi în Estonia, conform agerpres.ro.

„Estonia a trimis înapoi în Rusia un spion care a comis o infracţiune aici”, iar, în schimb Rusia a permis întoarcerea în ţara sa a unui „om de afaceri estonian”.

Estonianul Raivo Susi a fost repatriat odată cu rusul Artiom Zincenko, la postul de frontieră Koidula din sud-estul Estoniei. Cei doi au beneficiat de graţieri prezidenţiale.

Susi, care lucra în domeniul aeronautic, a fost arestat de forțele de ordine ruse în februarie 2016, pentru fapte comise în perioada 2004-2007. În decembrie anul trecut, el a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu regim sever, pentru spionaj.

Zincenko a fost condamnat în 2017 de un tribunal din Tallinn la cinci ani de închisoare pentru spionaj în favoarea GRU, serviciul de informaţii al forţelor armate ruse. El era rezident în Estonia din 2013.

France Presse reaminteşte un alt schimb de spioni între Rusia şi Estonia, după ce fosta republică sovietică şi-a redobândit independenţa şi a devenit membră a NATO şi a Uniunii Europene. În 2015, Rusia l-a eliberat pe ofiţerul estonian Eston Kohver, condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj, în schimbul lui Alexei Dressen, fost membru al serviciilor de securitate estoniene, care efectua o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Moscovei. Atunci, informaţia privind schimbul a fost făcută publică de serviciul de informaţii al Rusiei, FSB.

Tag-uri:
Rusia, Estonia, spion, spion rusia, URSS

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-805.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-805-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Sinislau nu a oferit foarte multe detalii despre personajul pe care Rusia îl trimite înapoi în Estonia, conform agerpres.ro.„Estonia a trimis înapoi în Rusia un spion care a comis o infracţiune aici”, iar, în schimb Rusia a permis întoarcerea în ţara sa a unui „om de afaceri estonian”.Estonianul Raivo...

Preluat de la EVZ