Adunarea generală a oraşelor cu statut de reşedinţă de judeţ a avut loc la Veszprem, în vestul Ungariei și i-a dat premierului ungar prilejul să vorbească despre cât de importante sunt eforturile personale ale primarilor din cele mai mari 23 de orașe pentru ca poporul ungar să „poată să apere țara”.

„Pentru noi, Ungaria este pe primul loc”, a exclamat Orban la această reuniune, imitând cumva sloganul „America first” al lui Donald Trump. Ungaria rurală nu se poate dezvolta fără dezvoltarea marilor oraşe, pentru că, dacă oraşele sunt slabe, atunci şi satele vor fi slabe”, a adăugat premierul ungar, Viktor Orban, potrivit Daily News Hungary.

După schema „Oraşelor moderne”, care vizează oraşele cu statut de reşedinţă de judeţ, a fost elaborată schema pentru dezvoltarea „oraşelor de dimensiuni medii”, iar satele urmează mai târziu, a mai spus Viktor Orban.
Tot în contextul reuniunii, premierul ungar a calificat drept „ştiri false” şi „absurde” informaţiile potrivit cărora guvernul său ar intenţiona să schimbe actualul sistem de administrare locală. Fundamentele constituţionale ale consiliilor locale sunt solide şi nu există planuri de eliminare a guvernelor municipale în nicio localitate, a asigurat Orban, mai informează sursa citată.

Tag-uri:
viktor orban, ungaria, orase, sate, primari, donald trump, discurs

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-776.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-776-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Adunarea generală a oraşelor cu statut de reşedinţă de judeţ a avut loc la Veszprem, în vestul Ungariei și i-a dat premierului ungar prilejul să vorbească despre cât de importante sunt eforturile personale ale primarilor din cele mai mari 23 de orașe pentru ca poporul ungar să „poată să...

Preluat de la EVZ