Alerta meteo de Cod Galben de ninsori dată de ANM în ultimelele zile a speriat toți  românii. Din fericire, Teodora Cumpănașu, meteorolog ANM, susține că ninsorile ninsorile deja sunt în diminuare, ceea ce nu poate decât să fie o veste îmbucurătoare. Cu toate acestea, meteorologii păstrează starea de alertă pentru orice schimbare a vremii și sunt gata să informeze românii în orice moment cu privire la schimbările bruște de fenomene și temperatură.

Potrivit informațiilor oferite de ANM, pentru partea de nord a țării și, în mod deosebit în județul Suceava și partea de nord a Carpaților Orientali, stratul de bază de zăpadă, nou-depus, este consistent, asfel încât ninsorile care vor continua până spre orele serii vor depune în continuare. „Sunt în diminuare, dar încă pot ridica probleme, în special pe drumurile din extremitatea de nord a țării”, a mai declarat Teodora Cumpănașu, meteorolog ANM, potrivit Dc News.

Meteorologul ANM anunță și „o evoluție diferențiată a vremii astăzi în țară: dacă în regiunile sudice ne bucurăm de temperaturi plăcute, în condiții de cer mai mult senin, cu maxime spre 10-12 grade, așa cum se întâmpla și-n Capitală, în restul țării înnorările persistă, în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei continuă ninsorile și temperaturi care vor rămâne chiar ușor negative.”

„Din această seară, ninsorile încetează în partea de nord a țării, vremea se ameliorează. Se va înrăutăți în partea de sud a țării. În această noapte și mâine, în special, în Câmpia Română o să apară ceață persistentă, asta înseamnă că mâine nu ne mai bucurăm de temperaturi de primăvară ca astăzi, în Capitală nu așteptăm mai mult de 4-5 grade la amiază și un vânt ce va deveni moderat, care sporește senzația de rece. Pentru sudul și sud-estul țării, așteptăm să apară și precipitații începând cu dimineața zilei de duminică, continuând duminică și duminică noapte. De data aceasta vorbim de precipitații predominant sub formă de lapoviță și lapoviță și ninsoare. În județe din sudul, din estul Munteniei, dar și în Dobrogea, cu excepția litoralului, se va depune și strat de zăpadă. Sunt ninsori însoțite și de vânt, în jur de 50 km/h.” a conchis meteorologul ANM, potrivit aceleiași surse.

Tag-uri:
vremea, ninsori, meteorologi, avertisment anm

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-754.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-754-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialVremea
Alerta meteo de Cod Galben de ninsori dată de ANM în ultimelele zile a speriat toți  românii. Din fericire, Teodora Cumpănașu, meteorolog ANM, susține că ninsorile ninsorile deja sunt în diminuare, ceea ce nu poate decât să fie o veste îmbucurătoare. Cu toate acestea, meteorologii păstrează starea de alertă...

Preluat de la EVZ