România a câștigat partida disputată împotriva Canadei, în turul I al Grupei Mondiale II din FED Cup, cu scorul de 3-0 și s-a calificat în barajul pentru Grupa Mondială I. Irina Begu a adus punctul decisiv, duminică, printr-o victorie clară împotriva numărului 319 WTA, Katherine Sebov. 

România își va afla adversara pe care o va înfrunta în luna aprilie în urma unei trageri la sorți care va avea loc luni.

Irina Begu a închis confruntarea România – Canada cu o evoluție sigură. Bucureșteanca a pus stăpânire pe joc din primul game, hărțuind serviciul fragil al unei adversare înalte, dar care nu valorifică acest lucru pe lansare. Sportiva pregătită de Artemon Apostu Efremov a sprintat pe tabelă spre un 4-0 sugestiv pentru raportul de forțe din teren, cu două break-uri și o evoluție aproape perfectă pe serviciu, cu un singur punct pierdut – susținută de un procentaj uriaș la prima minge. Primul set ar fi putut aluneca lin spre un 6-0, Irina având mingi consecutive pentru un al treilea break.

Având avantaj net în punctele cele mai scurte, Irina a apăsat prea mult returul, în fața unei jucătoare care deja căuta să câștige secunde înainte de serviciu, nu puncte. Avertizată de arbitru, Sebov a profitat totuși, a punctat pe tabelă și, întrerupând seria Irinei, a deschis o etapă a jocului în care s-a mers cap la cap. Jucătoarea numărul unu în echipa lui Florin Segărceanu pentru această confruntare a încheiat setul întâi fără să fi avut de înfruntat vreo minge de break și cu un raport net favorabil în ceea ce privește loviturile câștigătoare (7-1).

Begu a reluat șarja ofensivă în start de set doi: a luat din nou avantaj psihologic de un break de la primul joc. Nu avea să fie însă break-ul decisiv, pentru că, așa cum s-a întâmplat și în setul doi al duelului de sâmbătă cu Bianca Andreescu, Irina și-a pierdut concentrarea preț de câteva minute: cu două duble greșeli-cadou, Sebov a egalat scorul la 3. Bucuria în tabăra Canadei a durat puțin de această dată, pentru că Irina a reacționat extrem de prompt, a ridicat imediat nivelul și și-a trecut în cont al patrulea break în meci, unul care a decis practic soarta partidei. Begu nu a mai cedat punct pe serviciu până la final de meci și a dat start sărbătorii în tabăra României.

Rezultatele înregistrate sâmbătă și duminică:

Meciul I: Sorana Cîrstea – Carol Zhao 6-2, 6-2
Meciul II: Irina Begu – Bianca Andreescu 6-3, 6-7(4), 6-2
Meciul III: Irina Begu – Katherine Sebov 6-2, 6-4

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/fed-cup-2018-romania-a-invins-canada-si-merge-in-barajul-pentru-grupa-mondiala-irina-begu-a-adus-punctul-decisiv-46695.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/fed-cup-2018-romania-a-invins-canada-si-merge-in-barajul-pentru-grupa-mondiala-irina-begu-a-adus-punctul-decisiv-46695-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv