Imediat după discutarea acestui fapt, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că propunerea lui Teodorovici este una tautololgică și susține că Biserica deja se implică în astfel de proiecte.

„Propunerea ministrului nu este una de impozitare. Este o falsă perspectivă a ceea ce dumnealui a comunicat. Ministrul s-a referit doar la o mai accentuată folosire a activităţilor filantropice şi sociale a cultelor religioase din România, pentru ameliorarea unor stări disfuncţionale din societatea românească. Ministrul a apreciat implicarea Bisericii şi a spus că Biserica face asfel de acţiuni filantropice mai bine decât statul, dar că îşi doreşte o accentuare”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, informează Mediafax.

„Ceea ce ministrul nu a apucat să adauge este faptul că ce propune domnia sa se întâmplă deja, într-un mod profesionist, foarte bine articulat. În Patriarhia Română există aproape 800 de instituţii sociale filantropice, cu rezultate foarte bune. În ultimii 10 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 150 de milioane de euro pentru acţiuni sociale, iar anul trecut a cheltuit peste 24 de milioane de euro”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Tag-uri:
patriarhie, reactie, impozitare biserica

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-838.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-838-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Imediat după discutarea acestui fapt, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că propunerea lui Teodorovici este una tautololgică și susține că Biserica deja se implică în astfel de proiecte.„Propunerea ministrului nu este una de impozitare. Este o falsă perspectivă a ceea ce dumnealui a comunicat. Ministrul...

Preluat de la EVZ