Deși pe paginile de socializare evenimentul anunța o manifestare de amploare la care ar putea participa sute și chiar mii de oameni, în Piața Victoriei s-au strâns, duminică doar câteva persoane. 

“Îndemnăm oamenii să se alăture acestui protest. Cerem sindicatelor să se alăture protestului, să scoată oamenii în stradă dimineața și după amiaza în timpul săptămânii și să declanșeze greva generală! Au început să apară efectele grave ale revoluției fiscale, combinată cu noua lege a salarizării și ordinul de ministru privind sporurile pentru fiecare categorie în parte. Salariile au început să scadă după ce contribuțiile sociale au trecut din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Fluturașii cu salariile micșorate pe luna ianuarie au început să fie primite de angajații de la buget sau din mediul privat. Alți angajați urmează să primească fluturașii cu salarii mai mici în următoarele zile. Măririle salariale care au fost anunțate pentru 2018 se dovedesc doar praf în ochii angajatorilor”, au scris organizatorii pe Facebook.

Aceștia susțin că măsurile luate de Guvern vor avea consecințe dezastruoase pentru milioane de români.

“Angajații care lucrează în domeniul privat vor fi cei mai mult afectați deoarece mulți angajatori nu au crescut salariile angajaților. În pofida faptului că salariile scad pentru angajații de la buget și din mediul privat, venitul lunar al parlamentarilor crește. Dacă noi nu reacționăm și nu ieșim masiv în stradă, conducerea PSD+ALDE va spune că românii sunt mulțumiți cu scăderea veniturilor. Sperăm că aceste scăderi de venituri să le simtă românii în buzunare și să se trezească din indiferență”, se mai arată în mesajul organizatorilor de pe Facebook.

Sursa foto: Facebook Reușim

Tag-uri:
protest, protestatari, piata victoriei, masuri, fiscale

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-850.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-850-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Deși pe paginile de socializare evenimentul anunța o manifestare de amploare la care ar putea participa sute și chiar mii de oameni, în Piața Victoriei s-au strâns, duminică doar câteva persoane. 'Îndemnăm oamenii să se alăture acestui protest. Cerem sindicatelor să se alăture protestului, să scoată oamenii în stradă dimineața...

Preluat de la EVZ