Imediat după ce premierul Dăncilă și-a exprimat public propunerea, șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse, Grațiela Drăghici, a avut o declarație siropoasă. „Pe seama timpului”, așa cum a afirmat recent, Grațiela Drăghici a gafat printr-o expresie de-a dreptul amuzantă. Cea care se află la conducerea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse a spus că „o femeie poate fi motostivuitorist”. Ulterior, printr-o postare pe contul său personal de Facebook, Drăghici se apără și pune eroarea pe seama „presiunii timpului”:

„În legătură cu afirmația mea, dintr-un interviu de o ora, acordat ieri echipei PRO TV, în care sub avalanșă de întrebări și sub presiunea timpului, în loc de “o femeie poate fi PE motostivuitor “, din graba am spus ca ” o femeie poate fi motostivuitor “doresc sa fac următoarele precizări :
După cum poate știți, în urma cu doua zile au fost adoptate în guvern doua legi, la care s-a lucrat opt luni de zile și care au generat un interes semnificativ din partea opiniei publice și al presei. 
Mă refer la cele care reglementează Ordinul de Protecție Provizoriu și Profesia de Expert în Egalitate de Șanse. 
Astăzi, la prima ora, o echipa a TVR mi-a solicitat un interviu și am invitat-o la sediul instituției, anunțând portarul și colaboratorii de acest demers.
Numai ca, surpriza !
Inaintea sosirii echipei TVR m-am trezit la ușa biroului cu o echipa a PRO TV, neanunțata, neinvitata, și neintrebata de nimeni la intrare pentru ca paza știa ca urmează sa vina o echipa de televiziune .
Deși cei de la PRO TV nu au procedat deloc corect, i-am invitat și am agreat sa mi se ia un interviu, sub rezerva ca urma sa ajungă și echipa TVR.
Domnișoară Rafila Roxana Hulpe mi-a adresat o multitudine de întrebări, cu aparent entuziasm fata de activitatea instituției, fata de obiectivele asumate prin programul de guvernare, fata de cele doua noi legi, iar eu m-am străduit sa răspund, sub o mare presiune a timpului generată de sosirea intre timp a echipei TVR.
Este motivul pentru care, la un moment dat, am făcut acea afirmație greșită și orice om de buna credință înțelege contextul.
Ceea ce mi se pare nedeontologic, ca tot e la moda termenul, este faptul ca, după o ora de interviu , prin care am dorit în mod onest sa transmit informații utile tuturor femeilor din România , reportajul a cuprins în foarte mica masura informațiile de interes public prezentate în interviu și s-a axat, în cea mai mare parte, pe atac la persoana și la instituția pe care o conduc.
Îndrăznesc sa cred ca domnișoara a venit din proprie inițiativă si din entuziasm jurnalistic ci nu direcționat, ce sa vezi, exact la o zi după ce au fost promovate în guvern, prin MMJS, cele doua legi foarte bune și mult așteptate, legi care vor oferi un răspuns unitar și coerent problematicilor de gen din Romania”
este mesajul șefei Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse, Grațiela Drăghici, postat pe Facebook.

Sursă foto: Facebook.

Tag-uri:
premier dancila, discriminare in institutii, gratiela draghici, motostivuitor, declaratie

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-836.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-836-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Imediat după ce premierul Dăncilă și-a exprimat public propunerea, șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse, Grațiela Drăghici, a avut o declarație siropoasă. „Pe seama timpului”, așa cum a afirmat recent, Grațiela Drăghici a gafat printr-o expresie de-a dreptul amuzantă. Cea care se află la conducerea Agenției Naționale pentru...

Preluat de la EVZ