Sora Bernadette Moriau, astăzi în vârstă de 79 de ani, este subiectul celui de-al 70 miracol de la Lourdes recunoscut de Biserica Catolică. Femeia suferea de la sfârșitul anilor 1960 de „atingerea pluriradiculară a rădăcinilor lombare și sacrale, numită în mod comun sindromul cozii de cal” (partea terminală a măduvei spinării). Din 1987, aceasta o împiedica practic să meargă.

Potrivit Bisericii, miracolul a survenit pe 11 iulie 2008, însă a fost anunțat pe 11 februarie 2018 de către monseniorul Jacques Benoît Gonin, episcop de Amiens. Ziua de 11 februarie este pentru catolici sărbătoarea Fecioarei de la Lourdes. În plus, anul acesta este sărbătorită a 160-a aniversare a aparițiilor Fecioarei Marie lui Bernadette Soubirous, fata unui morar din Lourdes, între 11 februarie și 16 iulie 1858.

Într-o înregistrare video difuzat de dioceza din Amiens, sora Bernadette Moriau povestește:

„În februarie 2008, medicul meu curant m-a invitat la pelerinajul diocezei, între 3 și 7 iulie (…) Nu mai fusesem niciodată la Lourdes după ce m-am îmbolnăvit (…) În grotă am simțit prezența misterioasă a Fecioarei Maria și a micii Bernadette (…) În nici un caz nu m-am rugat pentru vindecare, ci pentru întoarcerea inimii mele și pentru a avea forța de a continua drumul meu de bolnavă.”

Când s-a întors acasă, în comunitatea din Besles, lângă Amiens, s-a produs ceea ce Biserica Catolică recunoaște astăzi drept al 70-lea miracol de la Lourdes în 160 de ani: „Pe 11 iulie, în timpul perioadei noastre de rugăciune și în comuniune cu Lourdes, retrăind în inima mea acest moment puternic al binecuvântării bolnavilor cu Sfântul Sacrament, când am simțit cu adevărat prezența lui Iisus, experiența mea s-a repetat. La sfârșitul rugăciunii, am simțit în corp o senzație de căldură și de destindere a întregii mele făpturi. M-am simțit bine…”

Episcopul de Amiens relatează continuarea într-un comunicat oficial: „Pe 11 iulie, la sfârșitul după-amiezii, și-a făcut timp pentru rugăciune, pe care a făcut-o cu gândul la Lourdes și la pelerinajul recent. Revenită în camera sa, ea a simțit că i se cere să renunțe la aparatele sale: corset, atelă a piciorului, oprirea neuro-stimulatorului. În credința ei, ea s-a supus. Imediat, a început să meargă fără ajutor, de o manieră total autonomă. Le are ca martore pe surorile sale, care nu pot decât să constate schimbarea.”

Și Episcopul continuă: „A mers la medicul său curant care a constatat schimbarea. Și specialiștii care au tratat-o au făcut la fel. S-a prezentat apoi la Biroul Medical Internațional de la Lourdes, care a decis să demareze procedurile de constatare.”

Tag-uri:
lourdes, miracol, fecioara, bernadette, moriau, biserica

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-839.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-839-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Sora Bernadette Moriau, astăzi în vârstă de 79 de ani, este subiectul celui de-al 70 miracol de la Lourdes recunoscut de Biserica Catolică. Femeia suferea de la sfârșitul anilor 1960 de „atingerea pluriradiculară a rădăcinilor lombare și sacrale, numită în mod comun sindromul cozii de cal” (partea terminală a...

Preluat de la EVZ