Compania rusă Saratov Airlines a decis, astăzi, să retragă temporar din serviciu toate aeronavele Antonov An-148, ca urmare a accidentului aviatic produs duminică în apropiere de Moscova, în urma căruia 71 de persoane au murit, relatează site-ul agenției Tass.

“Conducerea Saratov Airlines a decis să suspende toate zborurile care trebuiau să se desfășoare cu aeronave Antonov-148. Ne cerem scuze în avans pentru modificarea programului de zbor”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene, fiind retrase din uz șase avioane An-148.

Compania rusă a mai precizat că avionul care a efectuat cursa Moscova-Orsk a fost achiziționat în februarie 2017, iar în ianuarie 2018 a fost efectuată o inspecție amănunțită.

“Toate componentele motoarelor, corpul aeronavei și aripile au fost examinate temeinic. Înainte de fiecare zbor, avionul a fost supus operațiunilor de mentenanță de rutină. Examinarea efectuată înainte de decolarea din Moscova către Orsk nu a relevat defecțiuni”, potrivit comunicatului.

Anterior, Saratov Airlines anunțase că la manșa avionului care s-a prăbușit se afla comandantul Valeri Ivanovici Gubanov, care avea peste cinci mii de ore de zbor la activ, dintre care 2,166 pe acest tip de aeronavă.

Aeronava Antonov An-148 a fost fabricată în 2010 și a intrat în serviciul companiei aeriene în același an. Prima cursă a fost efectuată în iunie 2010, iar recordul privind timpul de zbor continuu, fără o revizie, a fost stabilit în 2011 – 400 de ore și 45 de minute.

Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbușit duminică în districtul Ramenskoye din regiunea administrativă Moscova. Cauza producerii accidentului urmează să fie stabilită de către anchetatori, iar variantele luate în calcul sunt condițiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecțiune tehnică.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/hfg-46706.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/hfg-46706-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv