UPDATE ora 18.00

Echipele de căutare și salvare de 600 de persoane a găsit circa 200 de părți din trupurile victimelor, în câmpul acoperit de zăpadă, scrie CNN.

„Fragmentele din avion și din trupurile pasagerilor morți sunt răspândite pe o arie foarte mare de circa 1 km pătrat”, a spus Svetlana Petrenko.

Ambele cutii negre de la bord au fost recuperate, dar nu există deocamdată date privind cauza accidentului.

Printre cei 65 de pasageri aflați la bord erau și trei copii, cu vârste de 5, 13 și 17 ani, a anunțat agenția Ria Novosti.

Cauze necunoscute

Aparatul companiei Saratov Airlines a căzut la câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo, duminică după-amiază.

Oficialii spun că iau în considerare condițiile meteo, eroarea umană sau  probleme tehnice ca fiind cauze posibile ale accidentului. Nu au menționat posibilitatea unui atac terorist.

Avionul de tip Antonov An-148 era în drum spre Orsk, în Munții Urali. S-a prăbușit lângă satul Argunovo, la 80 km sud-est de Moscova.

Părți din aparat și bucăți de cadavre sunt răspândite pe o arie foarte largă. Salvatorii și-au abandonat mașinile și au mers pe jos, pentru a putea ajunge la zona izolată a accidentului.

O purtătoare de cuvânt a agenției de investigare, Svetlana Petrenko, a declarat că operațiunea de căutare va dura cel puțin o zi, conform gazeta.ru, citată de BBC. Piloții nu au lansat niciun apel de ajutor, dar una dintre cutiile negre a fost recuperată de la locul accidentului.

Președintele Vladimir Putin a exprimat condoleanțe familiilor victimelor. Atât guvernul SUA, cât și cel al Marii Britanii s-au declarat întristate de tragedie. Este primul avion comercial de pasageri care s-a prăbușit după mai bine de un an, 2017 fiind cel mai sigur an înregistrat în istoria călătoriilor aeriene.

Avionul a decolat la ora locală 14.27, duminică, a pierdut contactul cu radarul câteva minute mai târziu. Conform site-ului Flightradar24, avionul a coborât cu o viteză de 1.000 metri/minut.

Martorii au declarat presei ruse că aparatul era deja în flăcări când se prăbușea.

O anchetă penală a fost lansată prvind „încălcarea regulilor privind operațiunea de transport aerian, care a cauzat moartea a două sau mai multe persoane”.

Lista oficială a pasagerilor și a echipajului a fost publicată, în limba rusă, de Ministerul pentru Situații de Urgență. Printre victime se aflau un copil și doi adolescenți, aproape toți pasagerii fiind din regiunea Orenburg, unde se află orașul Orsk, a spus primarul  Andrei Odintsov.

Doi pasageri erau din Moscova și un altul din St. Petersburg.

Pilotul era experimentat – avea 5.000 de ore de zbor la activ.

Compania aeriană Saratov Airlines este din Saratov, la circa 840 km sud-est de Moscova. În 2015, i s-a interzis să opereze curse internaționale, după ce inspectorii au găsit o altă persoană, în afara echipajului, în carlingă.

Compania a făcut apel la această decizie și și-a schimbat politica, înainte de a relua cursele internaționale, în 2016.  

Zboară în special în interiorul Rusiei, dar mai are curse și spre Armenia și Georgia.

Tag-uri:
anchetă, prăbușirea, avionului, rusia, moscova, saratov airlines, pasageri, victime, avion

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-914.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-914-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
UPDATE ora 18.00Echipele de căutare și salvare de 600 de persoane a găsit circa 200 de părți din trupurile victimelor, în câmpul acoperit de zăpadă, scrie CNN.„Fragmentele din avion și din trupurile pasagerilor morți sunt răspândite pe o arie foarte mare de circa 1 km pătrat”, a spus Svetlana...

Preluat de la EVZ