Gripa sezonieră (de tip B) a făcut prima victimă în Arad. O pacientă de 63 de ani din localitatea Pâncota, internată din data de 3 februarie la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, a decedat duminică, în urma complicațiilor. Medicii susțin că pacienta a  mers târziu la spital, când deja respira foarte greu, în primă fază tratându-se acasă cu antibiotice. Ea a fost internată la Secția Anestezie Terapie Intensivă, cu probleme respiratorii severe, dar avea și alte afecțiuni mai vechi. Pe fondul complicațiilor apărute, pacienta a intrat în stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitată.

Astfel, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a transmis, luni, că au fost înregistrate alte două decese din cauza gripei. Potrivit specialiștilor, femeia care a murit la Arad nu era vaccinată şi avea şi alte probleme de sănătate.

De asemenea, un bărbat de 48 de ani, din Iaşi, a decedat din cauza virusului gripal de tip A. Nici acesta nu era vaccinat şi avea şi alte afecţiuni.

Tag-uri:
gripa, decese, arad, iasi, ins, confirmate, vaccin

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-892.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-892-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Gripa sezonieră (de tip B) a făcut prima victimă în Arad. O pacientă de 63 de ani din localitatea Pâncota, internată din data de 3 februarie la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, a decedat duminică, în urma complicațiilor. Medicii susțin că pacienta a  mers târziu la spital,...

Preluat de la EVZ