Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) anunță că, azi, au fost înregistrate un alt deces provocate de gripă, după ce o femeie de 65 de ani din Călărași a murit din această cauză, numărul total de decese ajungând la 22.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a transmis, luni, că o femeie în vârstă de 65 de ani din județul Călărași a murit, confirmată cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și fiind nevaccinată antigripal.

Este al 22-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017/2018 și al patrulea anunțat luni de INSP.

Astfel, luni, a fost anunțat decesul unei femei de 63 de ani, din județul Arad, care avea virusul gripal de tip B, aceasta fiind nevaccinată și având și alte probleme de sănătate. De asemenea, un bărbat de 48 de ani, din Iași, a murit din cauza virusului gripal de tip A, nici acesta nu era vaccinat și avea și alte afecțiuni. Tot luni dimineața, a mai fost anunțat decesul unui bărbat de 67 de ani, din Bihor.

Ministerul Sănătății a anunțat că există trei focare de gripă la Iași, Cosntanța și București, unde două spitale, respectiv Spitalul Clinic “Victor Babeș” și Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, au intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri de gripă.

Potrivit ministerului Sănătății, în cabinetele medicale mai există peste 135.000 de doze de vaccin antigripal, iar de la începutul sezonului rece, au fost imunizate peste 800.000 de persoane.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/inca-o-femeie-a-murit-din-cauza-gripei-numarul-total-a-ajuns-la-22-46708.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/inca-o-femeie-a-murit-din-cauza-gripei-numarul-total-a-ajuns-la-22-46708-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv