Motivul invocat de către respectivii parlamentari privește viitoare alegeri,  astfel încât „să fie lăsată o portiță” de negociere cu UDMR, conform unor surse din conducerea BEx.

PNL atacă inițiativa legislativă la CCR

După adoptarea propunerii legislative pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş în Senat, în calitate de for decizițional, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, miercuri, că liberalii iau în calcul atacarea la Curtea Constituţională a României (CCR)  a respectivului proiect.

Drept urmare, conducerea PNL a hotărât, luni, în BEX atacarea la Curtea Constituțională a României înființarea Liceului Teologic Româno-Catolic, deși o parte dintre liberali au votat împotriva acesti sesizări, conform sursei precizate.

Troc PSD-UDMR pe înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic

Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, în şedinţa plenului de miercuri, propunerea legislativă pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş ca unitate de învăţământ preuniversitar cu predare în limba maghiară.
 

În favoarea proiectului au votat senatorii PSD, ALDE, USR şi UDMR, iar PNL şi PMP împotrivă.

Tag-uri:
pnl, ccr, neintelegeri, liceul teologic, maghiar

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-895.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-895-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Motivul invocat de către respectivii parlamentari privește viitoare alegeri,  astfel încât „să fie lăsată o portiță” de negociere cu UDMR, conform unor surse din conducerea BEx.PNL atacă inițiativa legislativă la CCRDupă adoptarea propunerii legislative pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş în Senat, în calitate de for decizițional,...

Preluat de la EVZ