Sora mai mică a liderului de la Phenian a fost în centrul atenției de când a aterizat în Coreea de Sud, pentru o vizită istorică de trei zile, pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018.
 
A fost trimisă, ca emisar al fratelui ei, pentru a arăta partea„ blândă” a regimului nord-coreean, cunoscut pentru încălcarea drepturilor omului și amenințările cu războiul nuclear.

Se pare că ofensiva de șarm a funcționat în mare măsură în presa sud-coreeană, ororile regimului nord-coreean fiind lăsate la o parte în ultimele zile, scrie publicația britanică The Guardian.

„Arăta bine și se mișca cu grație, spre deosebire de fratele ei și alți bărbați din familia ei, care sunt grași”, a scris editorul ziarului Korea Times, Oh Young-jin.

„Vizita lui Kim ar putea fi mai eficientă pentru relațiile publice ale Nordului, în special pentru că fratele ei este considerat un dictator nemilos, care și-a pus agenții să-i ucidă fratele mai mare cu otravă, ziua, pe un aeroport internațional, iar unchiul și l-a ucis cu arme anti-aeriene”. Kim a devenit o celebritate într-o țară care se mândrește cu o  reputați dură.

Analiștii au urmărit cât de machiată era, cum s-a îmbrăcat, dacă are operații estetice, etc. Stilul „umil” al surorii lui Kim Jong-un, atât în vestimentație, cât și în maniere, a fost expus la tv, iar camerele video au arătat de aproape până și insigna pe care o purta, cu chipul lui Kim Ir-sen și Kim Jong-il, tatăl și bunicul ei, ambii decedați.

La cina de la hotelul de lângă campusul olimpic, presa locală a scris că ea a „purtat o jachetă de culoarea vinului și pantaloni negri”. Iar comentatorii sud-coreeni au făcut o paralelă între ea și Ivanka Trump, fiica președintelui american Donald Trump, care va participa la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

După ce s-a întâlnit cu președintele sud-coreean Moon Jae-in, Kim Yo-jong a scris în cartea de oaspeți de la Casa Albastră (președinția), iar caligrafia ei a devenit următorul subiect dezbătut la posturile tv. Mesajul ei: „Sper ca Phenianul și Seululo să se apropie în inimile oamenilor și să aducă unirea și prosperitatea în viitorul apropiat”.

A apărut, neanunțată, la un meci de hochei, pentru a susține echipa coreeană, formată din jucători din Sud și din Nord, la capătul unei zile în care i-a transmis lui Moon invitația de a vizita Phenianul.

„Nord-coreenii sunt negociatori duri, șireți. Posibilitatea ca atitudinea lor să se schimbe după Jocurile Olimpice și să facă o concesie importantă este aproape de zero”, a declarat Robert Kelly, profesor de politică la Universitata Națională Pusan. „Negocierile vor fi cum au fost mereu: dificile, din cauza neîncrederii profunde, și nu vor ajunge prea departe”.

„Olimpiada nu va schimba nimic, cu excepția atmosferei – și asta doar pe o perioadă scurtă de timp”, a spus el, adăugând că odată cu reluarea exercițiilor militare americano-sud-coreene, din primăvară, relațiile între Coreea de Nord Și Coreea de Sud se vor răci din nou.

Tag-uri:
nord-coreean, coreea de sud, olimpiada, jocuri olimpice, Kim Yo-jong, ofensiva, șarmantă, surorii, dictatorului, kim jong-un

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-912.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-912-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Sora mai mică a liderului de la Phenian a fost în centrul atenției de când a aterizat în Coreea de Sud, pentru o vizită istorică de trei zile, pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018.   A fost trimisă, ca emisar al fratelui ei, pentru...

Preluat de la EVZ