Primul caz de rujeolă a fost confirmat la Tulcea, fiind vorba de un copil în vârstă de 11 luni, starea de sănătate a acestuia fiind bună. Anul trecut, în județul Tulcea nu s-a înregistrat niciun caz de rujeolă.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Mihaela Nicolau, a declarat pentru News.ro, că a fost confirmat primul caz de rujeolă în acest județ, fiind vorba de o fetiță de 11 luni, din municipiul Tulcea, starea de sănătate a acesteia fiind bună.

Ea a precizat că Tulcea a fost mult timp în singurul județ din țară fără cazuri de rujeolă, în 2017 nefiind nicio îmbolnăvire confirmată.

Șeful DSP a menționat că rata de vaccinare pentru ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) în județul Tulcea este de aproximativ 50 la sută.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este de 10.749, dintre care 38 de decese.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/tulcea-a-fost-confirmat-primul-caz-de-rujeola-la-un-copil-in-varsta-de-11-luni-46713.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/tulcea-a-fost-confirmat-primul-caz-de-rujeola-la-un-copil-in-varsta-de-11-luni-46713-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv