Vlad Cosma a înregistrat discuțiile pe care le-a purtat cu procurorii Mircea Negulescu, zis Portocală, și Lucian Onea, șeful DNA Ploiești. Acesta spune că acceptase să devină colaborator al procurorilor, să-i ajute în fabricarea unor probe, ca să-și ajute sora pe care procurorul Portocală o curta asiduu după ce îi deschisese un dosar penal și o amenința că va fi și ea condamnată ca tatăl și fratele ei.

Dialogurile dintre procurori și Cosma jr. sunt incredibile. Procurorul Portocală purta discuții cu un expert tehnic al SRI despre cum poate fi interceptat telefonul lui Sebastian Ghiță în fața inculpatului Vlad Cosma. De asemenea, reiese clar din discuții că lui Cosma jr. i se cere să ajute la fabricarea unor probe care să-i inculpe pe Ghiță și Ponta. Prostia procurorilor pare a fi speculată de Vlad Cosma și Sebastina Ghiță, care pun niște semne personale pe hârtiile cerute de procurori și filmează operațiunile ca să aibă probe.

Astfel, pe un document scris de Sebastian Ghiță, de la care procurorii urmau să declanșeze ancheta, acesta pune lângă semnătura sa încă trei puncte. Iar pe listele unor electori din Repubica Moldova, acte care l-ar fi incriminat pe candidatul la președinție Victor Ponta, juniorul Cosma a însemnat două cifre de 8, semn că prin mâinile lui au trecut acele liste. Teoretic, în dosarul penal al lui Sebastian Ghiță și Victor Ponta ar trebui să se găsească aceste file, filmate de Vlad Cosma și arătate nouă duminică seara, la posturile Antena 3 și RTV.

Ce răspunsuri așteptăm după comunicatul DNA

Instituția condusă de Laura Codruța Kovesi a reacționat în cursul dimineții de luni. DNA consideră înregistrările audio prezentate de Vlad Cosma că redau „presupuse discuții” între acesta și șeful DNA Ploiești, Lucian Onea. Niciun cuvânt despre discuțiile, mult mai lungi și mai explicite, dintre Cosma și procurorul Negulescu-Portocală, discuții care priveau același dosar și aceleași persoane.

Punctele atinse de DNA în comunicatul emis către presă lasă loc și întrebărilor la care așteptăm răspuns.

1. Vlad Cosma, inculpat pentru săvârșirea in fracțiunii de trafic de influență într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, a prezentat denaturat situația dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu- se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

Întrebare: Colajele acelea (adică fragmente din înregistrări mai ample, pus cap la cap) repezintă dialoguri autentice?

Tag-uri:
DNA, probe, santaj, Vlad Cosma, filmari, Sebastian Ghiță, Mircea Negulescu, Lucian Onea, Procurorul Portocală

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-948.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-948-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Vlad Cosma a înregistrat discuțiile pe care le-a purtat cu procurorii Mircea Negulescu, zis Portocală, și Lucian Onea, șeful DNA Ploiești. Acesta spune că acceptase să devină colaborator al procurorilor, să-i ajute în fabricarea unor probe, ca să-și ajute sora pe care procurorul Portocală o curta asiduu după ce...

Preluat de la EVZ