Teroristul de origine uzbecă a admisacuzațiile de terorism care i-au fost aduse.

Rakhmat Akilov, a cărui cerere de azil în Suedia a fost respinsă în anul 2016, a jurat credință așa-zisului  Stat Islamic chiar înaintea atentatului pe care l-a comis, deși gruparea jihadistă nu și-a asumat niciodată răspunderea pentru atentatul comis de acesta.

În după-amiaza zilei de vineri, 7 aprilie 2017, Akilov a furat un camion plin cu bere pe care l-a condus  pe o stradă dedicată doar traficului pietonal din centrul capitalei Suediei,  cu scopul de a lovi si ucide cât mai mulți oameni. Cinci persoane au fost ucise și alte 10 rănite ca urmare a atacului, teroristul reușind să fugă de la locul faptei.

Akilov fost arestat câteva ore mai târziu, fiind identificat cu ajutorul imaginilor de supraveghere video amplasate pe mijloacele de transport în comun și a mărturisit  imediat faptele în fața poliției.

“Motivul a fost acela de a crea o stare de teamă și de a forța Suedia să pună capăt participării la lupta împotriva statului islamic”, a declarat avocatul apărării Johan Eriksson.(expressen.se)

Tag-uri:
suedia

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1000.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1000-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Teroristul de origine uzbecă a admisacuzațiile de terorism care i-au fost aduse.Rakhmat Akilov, a cărui cerere de azil în Suedia a fost respinsă în anul 2016, a jurat credință așa-zisului  Stat Islamic chiar înaintea atentatului pe care l-a comis, deși gruparea jihadistă nu și-a asumat niciodată răspunderea pentru atentatul...

Preluat de la EVZ