Prim-ministrul Turciei, Binali Yildirim, a declarat, ieri, că Ankara pune la îndoială seriozitatea SUA privind lupta împotriva rețelelor teroriste, adăugând că cere Washingtonului să nu mai ofere sprijin kurzilor din gruparea PKK, relatează site-ul agenției Anadolu.

”Statele Unite, aliatul nostru din NATO și cel mai important partener strategic din ultimii ani, ar trebui să se descurce și să ia o decizie corectă. SUA ar trebui să știe că lupta împotriva unei rețele teroriste folosind o altă rețea teroristă nu denotă seriozitate. Ar fi bine ca SUA să înțeleagă asta. În caz contrar, noi vom face tot ceea ce este necesar”, a declarat Yildirim în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de Zoran Zaev, prim-ministrul Macedoniei.

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanșat o ofensivă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene și terestre în provincia Afrin. Obiectivul ofensivei este înlăturarea grupării insurgente kurde Unitățile Populare de Protecție (YPG), despre care Ankara afirmă că este aliată cu mișcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Oficialii de la Ankara susțin că SUA oferă sprijin grupărilor kurde din Siria în lupta împotriva rețelei teroriste Stat Islamic, însă au atras atenția că PKK este considerată organizație teroristă de către SUA și UE.

Relațiile dintre cei doi aliați NATO s-au înrăutățit în ultimul an, Turcia protestând în mod oficial față de refuzul Statelor Unite de a-l extrăda pe clericul musulman Fethullah Gulen, considerat responsabil de către regimul Recep Tayyip Erdogan pentru puciul eșuat din iulie 2016.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/constanta-accident-grav-o-soferita-a-intrat-intr-un-stalp-de-electricitate-apoi-a-avariat-zece-masini-46727.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/constanta-accident-grav-o-soferita-a-intrat-intr-un-stalp-de-electricitate-apoi-a-avariat-zece-masini-46727-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv