Organ de publicitate, organ de cultivare peste marginile normalului a personalității unui singur om – șefa Codruța Kovesi –, instituție de forță, axată pe terfelirea imaginii publice a celor țintiți de Binomul SRI-DNA, instrument de satisfacere a frustrărilor și sindromurile accentuate ale unei Persoane, Neprețuita, numai ceea ce i-a dat legea să facă – să investigheze și să propună pedepse în cazurile de corupție, nu.

Depoziția Mihaelei Iorga are o valoare deosebită nu numai prin confirmarea ei de către realități, dar și – dacă nu mai ales – prin ipostaza autoarei. Mihaela Iorga n-a fost în dispozitivul de blindate al DNA o simplă șenilă; ea a fost una dintre apropiatele Codruței Kovesi, unul dintre procurorii care au anchetat cazuri politice grele.

Esența acestor dezvăluiri constă în reafirmarea adevărului că anumite dosare – cele politice – au fost și sînt pilotate direct de Codruța Kovesi care, în disprețul Legii, a intervenit brutal în investigația procurorului de caz. În cazul Microsoft, Mihaela Iorga a făcut dezvăluiri cruciale în acest sens. Într-un interviu publicitar acordat în 20 noiembrie 2014 U.M. Ziare.com, direct Colonelesei, Codruța Kovesi insista pe rolul hotărîtor al denunțătorilor în declanșarea acestui dosar:

„Un rol important l-a avut faptul că au venit persoane să denunţe fapte în acest dosar.” Așa cum avea să se descopere mai tîrziu, persoanele erau exact cele care puseseră la cale sau se implicaseră masiv în mecanismul fraudulos al licențelor: Dinu Pescariu, Nicolae Dumitru, zis Niro, Claudiu Florică. În chip surprinzător, înainte de detonarea dosarului aceste persoane se gră- biseră să meargă la DNA pentru a depune denunțuri. Procedura în astfel de cazuri e simplă.

Doritorii de denunțuri merg la sediul DNA și se interesează de procurorul de serviciu. În cazul a cel puțin doi dintre denunță- tori, procedeul nu e respectat. Peste capul procurorului de caz Mihaela Iorga, cei doi sînt primiți de Codruța Kovesi, după care sînt trimiși la procurorul de caz. În numeroase rînduri, Codruța Kovesi s-a jurat în direct că nu intervine în dosarele lucrate de procurori, că nici nu știe ce conțin acestea.

La Antena 3 Mihaela Iorga a declarat însă cu subiect și predicat: „Se implica şi recunoştea că se implică şi ştie ce se întîmplă în dosare. E o formă de imixtiune. Atunci nu am perceput-o aşa. Era altceva ascuns în spatele acestei acţiuni, altceva decît buna credinţă. Kovesi era la curent cu fiecare pas din dosar.”

Un exemplu asupra căruia stăruie Mihaela Iorga e cel al Dosarului Microsoft. Duminică seara, Mihaela Iorga a dezvăluit opiniei publice un SMS din 29 septembrie 2014 de la Codruța Kovesi, prin care aceasta o anunța pe ea, Mihaela Iorga, procuroare de caz la Microsoft, că mîine vine Niro cu avocata. Niro e Nicolae Dumitru, la început denunțător, apoi inculpat în dosar: „Niro zice că vine mîine seară la 7 cu avocata aia a lui. Să vedem ce va zice.”

Dincolo de formularea „avocata aia”, trimițînd la legendara zicere Stați cu curul pe dosare, aparținînd tot doctorului în Drept Codruța Kovesi, procuroarea de caz e înștiințată că la ordinele Codruței Kovesi urma să vină la audieri un personaj implicat în afacere. Păi cum vine asta? Șefa DNA era obligată să rămînă departe de investigație. Ea putea cel mult să facă observații în legătură cu dosarul doar cînd acesta, ajuns în faza finală, avea nevoie de verificarea de legalitate, din partea unui șef.

Un alt denunțător e Dinu Pescariu. Dinu Pescariu a fost primit mai întîi de Codruța Kovesi, care s-a angajat că el, Dinu Pescariu, va avea mari avantaje dacă denunță, după care a fost trimis procurorului de caz. După tipicul folosit în cazul lui Nicolae Dumitru. În interviu, Mihaela Iorga își amintește că Dinu Pescariu părea dezamăgit de ce-i spunea procurorul de caz. Șefa DNA îi promisese marea cu sarea. Minte Mihaela Iorga? Firește că nu.

Pe 12 octombrie 2017, într-un interviu pentru Antena 3 Dinu Pescariu dezvăluia înaintea Mihaelei Iorga implicarea Codruței Kovesi în denunțul capital din afacerea Microsoft: „La dînsa în birou (n.r. – întîlnire cu Kovesi). M-am întîlnit la dînsa în birou. Da, mi-au cerut (n.n. să fac denunțuri).”

Un alt denunțător dintre cei care au pus la cale mecanismul e Claudiu Florică. În comunicarea DNA privind clasarea dosarului Microsoft se spune că „La data de 25.08.2014, martorul Florică Claudiu a formulat un denunț cu privire la fapte de corupție săvîrșite în legătură cu încheierea și derularea contractelor de licențiere Microsoft din anul 2004 și respectiv din 2009”.

De ce s-a ocupat personal, în disprețul legii, Codruța Kovesi de denunțătorii din cazul Microsoft? Răspunsul ne e dat de declarația făcută de Codruța Kovesi în interviul din 20 noiembrie 2014 despre relația dintre DNA și SRI acordat U.M. Ziare.com: „SRI este principalul nostru partener în ceea ce priveşte alimentarea DNA cu informaţii despre fapte de corupţie.”

Tag-uri:
dezvaluirile, Mihaiela Iorga, DNA, procurorare, dosar, Laura Codruța Kovesi, România lui Cristoiu, Ion Cristoiu, Cristoiu EVZ, SRI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1089.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1089-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Organ de publicitate, organ de cultivare peste marginile normalului a personalității unui singur om – șefa Codruța Kovesi –, instituție de forță, axată pe terfelirea imaginii publice a celor țintiți de Binomul SRI-DNA, instrument de satisfacere a frustrărilor și sindromurile accentuate ale unei Persoane, Neprețuita, numai ceea ce i-a...

Preluat de la EVZ