“Pentru întreținerea sistemului cardio-vasculară este nevoie de grăsimi sănătoase”. Asta recomandă cardiologii. Ei neagă mitul ce face din colesterol principala cauză a stopului cardiac și a altor boli de acest fel, notează fasingur.

De asemenea medicii avertizează despre pericolele legate de statine – medicamente folosite pentru reducerea nivelului de colesterol. Adevărul e că țesutul creierului și sistemului nervos are nevoie de colesterol și alte grăsimi pentru a-și păstra funcționalitatea.

Specialiștii nutriționiști de câteva decenii ne tot învață să reducem consumul de grăsimi în general și a celor saturate în special. Se considera că astfel scade nivelul colesterolului “rău”, fapt ce ne protejează sănătatea inimii. Dar asta e adevărat doar în parte.

Înlocuirea grăsimilor saturate cu cele nesaturate are un impact benefic asupra sistemului cardio-vascular. Dar asta e valabil practic doar în occidentul “dezvoltat”. În țările mai puțin dezvoltate alternativa e reprezentată de carbohidrați rapizi (zahăr), fapt ce are efect negativ asupra sănătății.

Dieta grasă – LCHF (ow carbo high fat)

Dieta bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați (LCHF – low carbo high fat) a fost concepută mai bine de zece ani în urmă în Suedia. În acest stat scandinav pentru prima dată medicii au renunțat la mitul cum că grăsimea ar fi mai periculoasă decât carbohidrații, iar produsele degresate ar fi folositoare pentru sănătate.

Până în ziua de azi s-au găsit o mulțime de dovezi care demonstrează că daunele grăsimilor, inclusiv a celor saturate de origine animală, erau supra-estimate, în timp ce pericolul zahărului și amidonului a fost, dimpotrivă, subestimat.

O mulțime de studii au “reabilitat” grăsimile (cele de origine naturală, evident). Totodată carbohidrații și produsele degresate s-au dovedit a fi potențial periculoase.

Produsele degresate sunt prezentate în spațiul comercial drept mâncare sănătoasă. Dar, din moment ce consumi mai puține grăsimi, trebuie să consumi mai mulți carbohidrați pentru a te simți sătul.

Un meniu bogat în grăsimi este sigur și verificat

Ultimele cercetări arată că dieta bogată în grăsimi poate învinge anumite forme de cancer. Lui Fred Hatfield, un fost campion mondial la powerlifting, antrenor și antreprenor de succes, i-a fost diagnosticat cancer metastatic la oase.

Prognoza confirmată de mai mulți medici îi mai lăsa doar vreo 3 luni de viață. Hatfield a încetat să consume zahăr și carbohidrați și a început să consume multă carne și grăsimi naturale. După puțin timp boala s-a retras.

Tag-uri:
dieta, grasă, cancer, diabet

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1064.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1064-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
“Pentru întreținerea sistemului cardio-vasculară este nevoie de grăsimi sănătoase”. Asta recomandă cardiologii. Ei neagă mitul ce face din colesterol principala cauză a stopului cardiac și a altor boli de acest fel, notează fasingur. De asemenea medicii avertizează despre pericolele legate de statine – medicamente folosite pentru reducerea nivelului de colesterol....

Preluat de la EVZ