„Eu am auzit la început de mașinațiunile acestui om (…) M-am dus şi în comisia SRI şi mai oficial, mai neoficial le-am spus oamenilor de acolo: «Domnule, e un nebun, e unul pe lângă lege. Cred că e pe pastile sau ceva». Şi n-a crezut nimeni că acest om face aceste falsuri”, a povestit Ghiță, duminică și luni seară, la România TV și Antena 3.

În perioada 2012-2016, Ghiță a fost membru și secretar în comisia de control a SRI din Parlament.

„Nu era clar atunci”

Fostul senator PSD Daniel Savu, membru în comisia parlamentară de control a activității SRI, a confirmat, ieri, pentru EVZ, că Ghiță a spus în comisia SRI că „ceva este în neregulă” la DNA Prahova.

„Știam și eu, personal, de situația din DNA Prahova și de metodele folosite de procurorul Mircea Negulescu, am primit la cabinetul parlamentar informații în acest sens. La fel a primit și dl Sebastian Ghiță. Confirm că dl Ghiță a ridicat în comisia SRI problema metodelor folosite de dl Negulescu, a semnalat că ceva este în neregulă, dar subiectul nu s-a discutat pe larg, nu a fost pe ordinea de zi a vreunei ședințe de comisie”, a relatat Savu.

Întrebat de ce comisia de control a SRI nu a discutat subiectul, Savu a spus că parlamentarii nu aveau atunci elemente care să lege activitatea DNA Prahova de serviciile secrete: „Atunci nu erau lucrurile așa clare, plus că pe vremea aia nu se discuta despre protocoalele secrete (dintre SRI și DNA, n.red.)”.

Fostul președinte al Comisiei SRI, Georgian Pop, nu a putut fi contactat, ieri, pentru un punct de vedere.

Întâlniri Negulescu – SRI

Savu însuși a vrut să spună în comisia SRI că deține „probe” despre relația apropiată dintre „ofițeri cu funcții de conducere din SRI Prahova”, și procurorul Mircea Negulescu. El a explicat, ieri, pentru EVZ, că a cerut în 2016 să fie audiat în comisia parlamentară de control a SRI, pentru a povesti tot ce știe despre situația din Prahova, dar audierea nu a mai avut loc.

În iunie 2016, în timp ce era membru în comisia SRI, Savu a scris pe blog că „în ultima perioadă, am fost contactat de către foști colegi din SRI care mi-au relatat despre întâlnirile periodice pe care persoane din conducerea SRI Prahova le-au avut cu (…) procurorul Mircea Negulescu și alții”, și că întâlnirile s-ar fi petrecut „nu numai în sediul SRI, ci și în locuri publice din județul Prahova (hotel „Montana” din Sinaia, restaurant „Colina Grande” din Valea Călugărească, o locație din Azuga, fostul Vienna Cafe din Ploiești etc), precum și în concedii petrecute împreună (Delta Dunării și altele)”.

Ținta: Victor Ponta

Pe 23 martie 2016, în Camera Deputaților ajunge cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului PSD Sebastian-Aurelian Ghiță în dosarul 308/P/2015 instrumentat de DNA, format din cinci volume și peste 1.000 de file. Ghiță era acuzat, printre altele, de dare de mită, şantaj și cumpărare de influenţă.

În discursul pe care l-a ținut în apărarea sa în plenul Camerei Deputaților, pe 30 martie 2016, Ghiță a declarat că toate acuzațiile procurorilor de la Ploiești au fost „fabricate”. „Nu există interceptări, nu există documente (…) Pe ce se bazează procurorii când fac acuzaţiile? Pe denunţuri şi pe denunţători care n-au fost vreodată la vreo discuţie, nu au absolut nicio dovadă pentru ceea ce spun, în schimb emit nişte păreri”, a zis fostul deputat PSD.

Ghiță a adăugat atunci că DNA vrea să-l aresteze pentru a obține noi denunțuri și a deschide noi dosare. „Pe cine credeţi că mi se sugerează de un an de zile să denunţ? Pe fostul prim-ministru Victor Ponta”, a spus Ghiță în Camera Deputaților. Deputații au respins atunci cererile procurorilor de reținere și arestare preventivă a deputatului PSD.

Cine este misteriorul „Dragoș”?

Tag-uri:
Ghita, denuntat, Portocala, Comisia SRI, Mircea Negulescu, DNA, Parlament

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1040.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1040-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
„Eu am auzit la început de mașinațiunile acestui om (...) M-am dus şi în comisia SRI şi mai oficial, mai neoficial le-am spus oamenilor de acolo: «Domnule, e un nebun, e unul pe lângă lege. Cred că e pe pastile sau ceva». Şi n-a crezut nimeni că acest om...

Preluat de la EVZ