Muncitorii repară o conductă în New Orleans – un exemplu pentru legea lui Trump, primăria explicând că are nevoie de 11 miliarde de dolari pentru infrastructura orașului FOTO: AGERPRES

Guvernele statelor ame ricane, auto ritățile locale și parteneri privați ar urma să aloce fonduri importante pentru atingerea unor obiective asumate în campania electorală a președintelui. Luni, președintele american a găzduit o întâlnire cu republicani și democrați cheie, printre care președinți și membri de frunte din comisii relevante în domeniu, pentru a discuta acest plan.

Patru obiective concrete

Donald Trump a propus un buget care să reducă cheltuielile pentru programe sociale, cum este Medicare (pentru care va scădea bugetul cu 236 de miliarde în 10 ani) și să crească fondurile pentru armată și construcția zidului la granița cu Mexicul.

Planul va avea patru obiective, conform Casei Albe: va stimula investiții de 1,3 trilioane de dolari în infrastructură; va scurta procesul de autorizare la doi ani; va moderniza infrastructura rurală și va îmbunătăți pregătirea forței de muncă generată în urma acestor măsuri.

Cum vor fi alocați banii?

100 de miliarde dolari – stimulente pentru guverne locale și statale, care să fie folosite pentru demararea proiectelor de infrastructură.

20 de miliarde de dolari – pentru extinderea împrumuturilor și emiterea de obligațiuni și acțiuni private.

– 50 de miliarde de dolari – îmbunătățirea infrastructurii rurale, prin alocarea unor granturi speciale.

– 20 de miliarde de dolari – „programe transformatoare”, care promovează idei inovatoare în domeniu.

– 10 miliarde de dolari – fond de finanțare pentru construcția unor birouri deja în construcție. Democrații au criticat propunerea, spunând că 200 de miliarde de dolari sunt insuficienți, comparativ cu suma necesară pentru modernizarea drumurilor, căile ferate, podurile și râurile navigabile din țară.

Alte beneficii

Planul va extinde eligibilitatea pentru subvenții și va flexibiliza cerințele de obținere a unor licențe de către cei ce fac comerț, nu doar o diplomă de colegiu de 4 ani.

„Așadar, dacă ai licență să faci comerț într-o zonă a țării, poți să te muți în altă regiune și să-ți transferi licența acolo. Apoi să-ți extinzi ucenicia pentru a-i ajuta pe cei interesați să învețe alte meserii, să-și dezvolte abilitățile și să avanseze gradual pe piața muncii”, spune un oficial al administrației Trump.

Politică

Tag-uri:
planul, 15 trilioane, dolari, Trump, infrastructura, America, SUA

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/new-orleans-agerpres.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/new-orleans-agerpres-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Muncitorii repară o conductă în New Orleans - un exemplu pentru legea lui Trump, primăria explicând că are nevoie de 11 miliarde de dolari pentru infrastructura orașului FOTO: AGERPRES Guvernele statelor ame ricane, auto ritățile locale și parteneri privați ar urma să aloce fonduri importante pentru atingerea unor obiective asumate...

Preluat de la EVZ