Trei persoane acuzate că au agresat polițiștii chemați să reintaureze ordinea publică în cazul unui priveghi organizat pe stradă, în Galați, de o familie de romi au fost reținute, iar în paralel, la nivelul Poliției județene se analizează dacă oamenii legii au intervenit corect.

Priveghiul organizat în stradă de o familie de romi a avut loc în timpul nopții de marți spre miercuri, iar mai mulți cetățeni nemulțumiți au sunat la 112. Oamenii au reclamat că a fost aprins focul pe trotuar, iar din curte se auzea muzica la volum foarte tare.

Deoarece li s-a cerut să oprească muzica și să elibereze domeniul public, romii au devenit agresivi, polițiștii fiind nevoiți să solicite întăriri, însă doi agenți au fost loviți și au avut nevoie de internare, iar unuia dintre ei i-a fost ruptă uniforma. În urma acestor violențe, patru persoane au fost conduse la secție pentru audieri, una fiind sancționată cu amendă de 500 de lei, iar celelalte cu dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii publice, acestea fiind reținute.

„Este un dosar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. Urmează să se solicite luarea măsuri arestării preventive față de trei inculpați, cercetați pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Din probele administrate până la acest moment a rezultat că la data de 13 februarie, cei trei inclupați care vor fi prezentați instanței ar fi exercitat violențe împotriva organelor de poliție aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu care se deplaseseră la domiciliul acestora în urma unei solicitări formulate de un grup de cetățeni. În urma violențelor exercitate de inculpați, organele de poliție au suferit leziuni traumatice care necesită mai multe zile de îngrijiri medicale”, a declarat, miercuri, procurorul Liliana Manoliu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.

Cei reținuți au continuat scandalul și în fața secției de poliție unde s-au desfășurat audierile, romii reclamând că și ei au fost agresați.

„Eram într-un necaz foarte mare și pe la cinci după-amiază a venit la poliția. Erau două butoaie în stradă cu foc unde se încălzeau oamenii, era lume foarte multă, curtea mică și atunci au fost puse aceste butoaie să se încălzească oamenii. Și atunci a venit poliția, dar nu a venit într-o manieră civilizată. Au coborât doi polițiști, unii dintre ei aveau arma în mână, o țineau la spate. Oamenii au înțeles, au luat acele butoaie, au fost duse în interiorul curții. Între polițiști și unul dintre oamenii de la priveghi a ieșit o altercație, omul nostru a refuzat să intre în mașină, a vrut să-l încătușeze și acolo a intervenit acea neînțelegere (…) S-a iscat un nou scandal în fața poliției. Au început să dea în ei. Am făcut și filmulețe. Tatăl băiatului a fost bătut foarte grav, a fost lovit în cap, ficat, i s-a făcut tomograf”, a explicat reprezentantul romilor, Ștefan Constantin.

Poliția a început o anchetă pentru a stabili cum a fost gestionat incidentul de către polițiști.

„La nivelul IPJ Galați s-a dispus constituirea unei comisii care va analiza modul în care a fost sesizat evenimentul și modul în care s-au respectat procedurile de intevenție și gestionare a evenimentului,” a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Sursă video: Facebook Nu esti din Braila daca…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/scandal-la-inmormantare-politisti-chemati-in-cazul-unui-priveghi-organizat-pe-strada-bagati-in-spital-de-tigani-video-46759.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/scandal-la-inmormantare-politisti-chemati-in-cazul-unui-priveghi-organizat-pe-strada-bagati-in-spital-de-tigani-video-46759-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv