Un deținut, care a reușit o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Peru, după ce schimbat locul cu fratele lui, a fost prins de polițiști.

Arestarea lui marchează finalul unui an, în care Alexander a fugit de autorități.

El era condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual asupra unui copil și jaf, când fratele lui geamăn, Giancarlo, l-a vizitat în ianuarie 2017.

Alexander Delgado Herrera l-ar fi drogat pe Giancarlo și a făcut schimb de haine cu el, înainte de a ieși, purși simplu, din închisoare, scrie The Guardian.

Pentru că nu s-a știut la început ce s-a întâmplat, Giancarlo a fost anchetat inițial,  pentru că l-a ajutat pe fratele lui să evadeze, dar ulterior procurorii au renunțat la acuzațiile împotriva lui, a scris El Pais.

„Astăzi a fost re-arestat violatorul care în 10 ianuarie 2017 a fugit din Piedras Gordas, unde fusese înlocuit de fratele lui”, a anunțat Ministerul de Interne. „Fratele lui a fost în închisoare în locul lui, dar azi Delgado Herrera a fost arestat”.

Autoritățile îl urmăreau de câteva luni și l-au localizat în fața unei clădiri din cartierul Callao. Bărbatul a încercat să fugă atunci când i-a văzut pe agenții de poliție, dar a fost prins rapid.

Bărbatul a susținut că a inventat acest mod inedit de a evada pentru că voia să-și vadă mama.

Ministerul de Interne a oferit o recompensă de 20.000 de nuevo sol (circa 6.120 de dolari) pentru informații care pot conduce la prinderea lui.

 Autoritățile erau uimite de evadarea tânărului: „Este incredibil – în 12 ani nimeni nu a reușit să scape din Ancon I”, spunea fostul ministru al Justiției, Marisol Pérez Tello.

Tag-uri:
deținut, evadat, frate geamăn, închisoare, arestare, prins, peru, Alexander Delgado Herrera

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1080.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1080-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un deținut, care a reușit o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Peru, după ce schimbat locul cu fratele lui, a fost prins de polițiști.Arestarea lui marchează finalul unui an, în care Alexander a fugit de autorități.El era condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual asupra unui copil...

Preluat de la EVZ