Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Moldova că Serviciul Hidrometeorologic de Stat local a emis un avertisment de cod galben de precipitații puternice sub formă de ninsori și lapoviță, valabil pentru zilele de 15 și 16 februarie 2018.

Totodată, a fost prognozată depunerea de strat de zăpadă consistent pe drumurile publice – unde există posibilitatea formării de troiene, plus depuneri de chiciură și zăpadă pe crengile copacilor și pe infrastructura de transport a energiei electrice, cu risc ridicat de rupere și a căror posibile căderi pe drumurile de acces pot crea blocaje în circulația rutieră.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă să fie evitate, pe cât posibil, deplasările cu autoturismele pe drumurile publice, existând pericolul blocării în zonele în care precipitațiile semnalate vor cădea din abundență.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Chisinău: +37322260737+37322260747, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Moldova: +37368336363.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://chisinau.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (https:www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/jhjhjh-46778.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/jhjhjh-46778-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv